Sportlink Club biedt de mogelijkheid om bondsteams en spelersopgaven in te richten. Hiermee kunnen spelers worden toegevoegd aan bondsteams.

Spelers toevoegen

Om de spelers aan een team te koppelen neem je de volgende stappen:

1. Ga naar het menu Wedstrijdzaken

2. Kies voor Teams

Het scherm "Teams" wordt nu getoond. Het scherm is opgedeeld in Bondsteams en Lokale Teams .

Let op:

Maakt jullie bond geen gebruik van het Sportlink-pakket voor competitiezaken? Dan zie je op het scherm alleen de lokale teams/trainingsgroepen. Deze pagina is dan op jouw vereniging niet van toepassing.

Standaard wordt het tabblad Bondsteams getoond.

Op het tabblad Bondsteams staan de teams vermeld die vanuit jouw vereniging zijn ingedeeld bij de bond.

3. Dubbelklik op de regel van het team voor de details

Het volgende scherm wordt getoond.

Op het detailscherm staan de volgende gegevens:

• Teamdetails
  • Competitiegegevens
  • Spelers, Bondsdeelnemers en Lokale deelnemers

Op het tabblad Spelers staan de bondsleden die de juiste leeftijdscategorie hebben om in dit team te mogen spelen.

Let op:

Een team heeft geen eigen leeftijdscategorie. De leeftijdscategorie van het team wordt afgeleid van de competities waarin het team uitkomt.

Als je het vinkje weghaalt bij "Verberg andere leeftijdscategorieën en dispensatie spelers?" verschijnen alle spelers in de lijst, ook de leden die niet speelgerechtigd zijn vooor dit team. Voor meer informatie over de speelgerechtigheidsregels verwijzen wij je naar jullie bond.

Info voor KNBSB-verenigingen:

De KNBSB staat toe dat een speler bij meer dan één vereniging in een bondsteam speelt. Aan deze speler wordt dan dispensatie verleend. In Sportlink Club kan een speler echter maar in één bondsteam tegelijk ingedeeld worden en zijn. Om nu een speler die bij de andere vereniging al in het bondsteam zit toch in jullie opstelling toe te voegen kan deze in de app KNBSB Competitie, in het DWF bij de betreffende wedstrijd (als die open staat, dus 7 dagen voor de wedstrijd) toegevoegd worden en gebruikt worden. Deze speler blijft daarna beschikbaar als gastspeler bij jouw team in de app, en dus kan bij de volgende wedstrijd gemakkelijker toegevoegd worden.

Neem onderstaande vervolgstappen om de spelers toe te voegen of te verwijderen.

4. Selecteer in de linkerkolom de speler die u toe wilt voegen

Tip:

Houd de CTRL-toets ingedrukt om meerdere spelers tegelijk te selecteren.

5. Klik op

De speler is nu toegevoegd aan het bondsteam.

Spelers verwijderen

Om spelers te verwijderen neem je de volgende stappen:

1. Selecteer in de rechterkolom de speler die u wilt verwijderen

2. Klik op

De speler is nu uit het bondsteam verwijderd.

Opslaan

1. Klik op

Let op:

Ben je vergeten om de wijzigingen op te slaan? Dan verschijnt de onderstaande melding.

Zodra de wijzigingen opgeslagen zijn, zijn de spelers ook zichtbaar op het tabblad "Bondsdeelnemers". Spelers die via het tabblad "Spelers" zijn toegevoegd worden automatisch op het wedstrijdformulier getoond. Indien dit niet gewenst is kan dit op het tabblad "Bondsdeelnemers" worden aangepast. Voor meer informatie hierover, lees de pagina Bondsdeelnemers.