De voorbereidingen op een rijtje...

Stap 1: Maak voor elk bankrekeningnummer een grootboekrekening aan. Boekhouding-Instellingen-Grootboekrekeningen
Stap 2: Koppel de camt tussenrekening aan een vaste grootboekrekening (maak deze evt. aan, zie stap 1). Boekhouding-Instellingen-Vaste Grootboekrekeningen
Stap 3: Maak voor elk bankrekeningnummer een bankboek aan en koppel deze aan een grootboekrekening. Boekhouding-Instellingen-Dagboeken-Bank
  • Let op: Is je huisbank de ING? En hebben de betaal en spaarrekening hetzelfde IBANnummer dan is het niet mogelijk om de bankafschriften in te lezen op de spaarrekening.
    • Bij de spaarrekening moet het rekeningtype op niet IBAN blijven staan.
Stap 4: Maak organisaties aan. Organisaties-Nieuwe organisatie
Stap 5: Stel de betalingskenmerken in Organisaties-Zoekscherm Organisatie kiezen-Betalingskenmerken
Stap 6: Download het CAMT.053 bestand via uw internetbankieren. Dit is altijd een XML bestand.

Tip: Wij adviseren u om één map op uw computer aan te maken waar u de bestanden opslaat, zodat u de bestanden eenvoudig kunt terug vinden. Binnen deze map kunt u 2 sub mappen aanmaken:

1. De reeds ingelezen bestanden
  2. De bestanden die u nog moet inlezen

Nu bent u klaar om deze bankafschriften in te lezen in uw boekhouding. Neem hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar Boekhouding

2. Kies voor Dagboeken

3. Kies voor Inlezen bankafschriften (CAMT.053)

Het volgende scherm wordt getoond.

4. Klik op

Het volgende scherm wordt geopend.

5. Open het bestand met de bankafschriften die u wilt inlezen

Formaat
Sinds 2014 is het zogenoemde CAMT.053 formaat door de banken geïntroduceerd. Andere formaten zoals MT940 en CSV, zullen op den duur verdwijnen. Sportlink Club ondersteund daarom alleen het op XML gebaseerde CAMT.053 formaat. Verenigingen die werken met automatische incasso zijn al bekend met het XML formaat. De standaard die door de banken voor automatische incasso wordt gehanteerd is bekend als PAIN.008

Het volgende scherm wordt getoond.

Let op: De volgende melding verschijnt indien er geen dagboek geconfigureerd is voor de betreffende bankrekening. Zie stap 2.

Het volgende scherm wordt getoond.

Indien gewenst kunt u nu wijzigingen doorvoeren.