Bij het afhandelen van een contributierun is het mogelijk om een Pain bestand aan te maken. Lees hier hoe u een PAIN bestand kunt aanmaken - Factuurrun afhandelen . Mocht het na het uitvoeren van deze stappen niet lukken, dan kan dit één van de volgende oorzaken hebben:

• Er is een foutieve machtiging bij een lid
  • Er ontbreekt een machtiging bij een lid
  • Er ontbreekt een IBAN rekeningnummer bij een lid.

Neem de volgende stappen om dit te controleren:

1. Ga naar het zoekscherm

2. Klik op het tabblad Contributie

3. Selecteer de betaalwijze Automatische incasso

4. Klik op

5. Voeg de kolom rekeningnummer en machtiging toe - Kolommen in zoekresultaat aanpassen

6. Selecteer op de kolomkop Rekeningnummer

Aan de hand van dit overzicht kunt u de ontbrekende of afwijkende gegevens aanpassen. Na deze aanpassingen kunt u opnieuw proberen om een Sepa bestand aan te maken.