In Club.Vrijwilligers is het mogelijk om één taak in een bulk aan een groep vrijwilligers toe te kennen. Zo kan eenvoudig de bardienst aan één team toegekend worden. Neem de volgende stappen om in een bulk taken toe te kennen:

1. Kies menu item Vrijwilligers

2. Kies Voorkeurstaken en beschikbaarheid

Het volgende scherm verschijnt:

Toewijzen voorkeurstaken

3. Selecteer de taak die u wilt toewijzen

4. Kies de selectie vrijwilligers waaraan u de taak wilt toewijzen. Er kan gekozen worden uit de volgende opties:

• Selectie vrijwilligers (bijvoorbeeld één of meerdere teams). Meer informatie lees Werkset - selectie van personen maken
  • Alle leden
  • Leden met voorkeurstaken (deze selectie is handig bij het verwijderen van de voorkeurstaken)

5. Klik op

Onderstaand scherm verschijnt. Ter info: de leden die wel een voorkeurstaak hebben maar niet voldoen aan de voorwaarden van de taak, worden oranje gekleurd.

1. Klik op met de rechtermuisknop op een oranje regel

2. Kies Toon taakvoorwaarden persoon

U ziet welk kenmerk niet voldoet aan de voorwaarden van de taak.

De vrijwilligers die niet voldoen aan de voorwaarden van de taak kunnen de taak wel als voorkeurstaak krijgen en ingedeeld worden in het rooster. Indien de vrijwilliger heeft opgegeven op bepaalde dagen niet beschikbaar te zijn, is het niet mogelijk om de vrijwilliger op die dag in te roosteren.

6. Klik op

Indien gewenst kunnen nu de leden die niet voldoen aan de voorwaarden van de taak worden toegewezen.

7. Plaats een vinkje

8. Klik op

De voorkeurstaken zijn nu toegewezen aan de leden.

Verwijderen voorkeurstaken

Voor het verwijderen van voorkeurstaken zijn de volgende opties:

1. Selecteer bij "Taak" de taak waarop een en ander van toepassing is

2. Bepaal bij "Toepassen op" welk overzicht met personen getoond gaat worden bij "Resultaten"

3. Selecteer de optie Verwijderen door de bullet hierbij aan te klikken

4. Klik opaan de rechterzijde van het scherm

5. Klik op

Beschikbaarheid instellen

Wilt u per team of trainingsgroep de beschikbaarheid instellen? Maak dan gebruik van de werkset. Wilt u liever bij alle leden de beschikbaarheid invullen? Kies dan Alle Leden. Neem de volgende stappen:

1. Plaats de juiste personen in de werkset Vrijwilligers. Meer informatie: Werkset - selectie van personen maken

2. Selecteer Werkset

3. Vink de dagen aan waarop deze personen beschikbaar zijn

4. Klik op

5. Klik tenslotte op

Ga nu naar Stap 4: Het vastleggen van persoonlijke voorkeuren.