Maak je gebruik van Google Chrome als webbrowser?

Het is mogelijk dat Sportlink Club niet direct via www.sportlink.nl wordt opgestart. Dit komt doordat Google Chrome standaard het .jnlp-bestand op je computer opslaat nadat je Sportlink Club hebt gedownload.

Let op:

In deze handleiding gaan wij er vanuit dat Java al correct is geïnstalleerd op je computer. Is dit niet het geval, regel dat dan eerst.
Zie daarvoor:

Elke keer als je Sportlink Club opstart, wordt een kopie van het .jnlp-bestand op je computer opgeslagen. Dit is te voorkomen door de volgende stappen te nemen:

1. Ga naar www.sportlink.nl

2. Klik op de oranje rechthoek Start Sportlink Club

3. Klik vervolgens op het icoon van jouw sport (of overige sporten/samenwerkingen)

4. Klik op Start Sportlink <jouw sport>

Vervolgens verschijnt onderin het beeldscherm de vraag Dit bestand kan schadelijk zijn voor uw computer. Wilt u <jouw sport>.jnlp behouden of annuleren? Klik vervolgens op Behouden. Onderin het beeldscherm zie je nu het volgende verschijnen:

5. Klik nu aan de rechterkant op het driehoekje

6. Kies vervolgens voor de optie Openen

7. Sportlink Club wordt nu opgestart.