Wanneer de  widget  op de verenigingswebsite is gepubliceerd, dan kunnen de website­bezoekers deze   gebruiken. In de onderstaande paragrafen is de functionaliteit van de  widget  nader toegelicht.

Navigatie in de widgets

In de  widgets  navigeer je met een aantal knoppen door de diverse schermen van de  widgets  . In de volgende paragrafen zijn de navigatiemogelijkheden binnen de widget nader toegelicht.

Navigatie naar hoofdschermen in widgets

In alle widgets is een 4-tal knoppen beschikbaar die de hoofdnavigatie binnen de  widgets  vormen. De functies van deze knoppen zijn herkenbaar aan de hand van de symbolen op de knoppen:

Navigatie naar wedstrijddetails

In alle  widgets  kun je extra informatie van wedstrijden opvragen via het wedstrijddetailscherm. Wedstrijddetails worden opgevraagd vanuit de volgende hoofdschermen (zie §6.1.1 voor meer uitleg over de navigatie naar de hoofdschermen):

• Thuisprogramma
  • Uitprogramma
  • Uitslagen

Door te klikken op de wedstrijd waarover je meer informatie wil hebben, verschijnt het wedstrijddetailscherm. De onderstaande figuren tonen de klikbare gedeeltes (groen omlijnd) in de staande  widgets  en de liggende  widget  . In §6.4 wordt het wedstrijddetailscherm nader toegelicht.

Figuur 8    : Navigatie naar wedstrijddetails

Navigatie naar poule-informatie op  www.voetbal.nl

Vanuit alle varianten van de  widgets  kan eenvoudig “doorgeklikt” worden naar  www.voetbal.nl  , waar je extra informatie over het programma, uitslagen of de stand in een poule kunt vinden. Om extra informatie via  www.voetbal.nl  op te vragen klik je bij de desbetreffende wedstrijd op de cirkel met daarin een “i”:

Figuur 9:    Knop voor meer informatie op  www.voetbal.nl

Bovenstaande knop is op verschillende locaties in de  widgets  beschikbaar, namelijk op:

• Het scherm met het Thuisprogramma
  • Het scherm met het Uitprogramma
  • Het scherm met Uitslagen
  • De Wedstrijddetail schermen

Let op:  de knop voor meer informatie over de poule op  www.voetbal.nl  is alleen beschikbaar voor officiële wedstrijden gepland door de KNVB. Indien je zelf wedstrijden hebt ingevoerd in de KNVB Sportlink Club Applicatie is deze knop niet beschikbaar.  Opmerking:  om informatie over de poule op  www.voetbal.nl  op te kunnen vragen, moet de bezoeker van jullie website inloggen op  www.voetbal.nl  . Het scherm hiervoor wordt automatisch getoond. Inloggen op  www.voetbal.nl  kan met de gebruikersnaam en het wachtwoord die altijd al gebruikt werden om in te loggen op  www.voetbal.nl  . Indien de bezoeker nog geen gebruikersnaam en wachtwoord heeft om in te loggen op  www.voetbal.nl  dan moet hij/zij zich eenvoudig registreren op  www.voetbal.nl  . Eenmaal ingelogd op  www.voetbal.nl  zal inloggen op  www.voetbal.nl  in de toekomst niet iedere keer nodig zijn.

Wedstrijdprogramma

In de  widgets  zijn twee schermen met wedstrijdprogramma’s beschikbaar:

• Een scherm met het thuisprogramma
  • Een scherm met het uitprogramma

Deze schermen zijn zowel in de  Clubwidget  (staande- en liggende variant) als in de  Teamwidget  aanwezig. Afhankelijk van de gemaakte keuze, wordt het thuisprogramma of het uitprogramma voor de komende twee weken  [1]  . In de  Clubwidget  wordt het programma voor de gehele vereniging getoond, terwijl in de  Teamwidget  alleen het programma van het desbetreffende team wordt weergegeven.

Let op:  In de  Clubwidget  worden ook alle wedstrijden getoond die u zelf heeft ingevoerd in de KNVB Sportlink Club Applicatie, zie §5.2 onder “Wedstrijden door vereniging gepland”. Deze wedstrijden die u zelf heeft gepland worden  niet  in de  Teamwidgets  weergegeven.

Hoewel de lay-out van de liggende  widget  afwijkt van de staande  widgets  , is de getoonde informatie hetzelfde. Hieronder is de informatie in de programmaschermen nader toegelicht.

Figuur 10:    Programmascherm in de widgets (links: staande widget, rechts: liggende widget)

In de onderstaande tabel is de toelichting op het gebruikte nummer in de bovenstaande figuur weergegeven:

Uitslagen

Op het uitslagenscherm van de  widgets  , zie §6.1.1 voor het oproepen van dit scherm, worden alle uitslagen van wedstrijden gespeeld in de afgelopen 7 dagen getoond. In de  Clubwidget  worden de uitslagen van alle wedstrijden van uw vereniging getoond en in de  Teamwidget  worden alleen de uitslagen van het desbetreffende team weergegeven.

Figuur 12:    Uitslagenscherm (Links: staande widget, rechts: liggende widget)

Ook in het uitslagenscherm zijn afgelaste wedstrijden herkenbaar aan de rode kleur en de tekst “AFGELAST”.

Wedstrijddetails

Detailinformatie van wedstrijden kan vanuit alle  widgets  worden opgevraagd, zie §6.1.2, van alle gespeelde (uitslagen) en nog te spelen (programma) wedstrijden. Afhankelijk van de  widget  worden de wedstrijddetails als volgt weergegeven:

Figuur 13:    Wedstrijddetails (Links: staande widget, rechts: liggende widget)

In het scherm met wedstrijddetails treft u de volgende informatie aan:

• De wedstrijd
    • Thuis team
    • Uit team
    • Speeldag
    • Datum
    • Tijd
    • Uitslag

Uitslagen worden alleen op het wedstrijddetailscherm getoond indien een uitslag geregistreerd is

• Link naar  www.voetbal.nl  voor meer informatie over de poule
    • Via ronde button met “i”, zie ook §6.1.3
    • Door te klikken op grijze balk met het thuisteam, het uitteam, de datum en de tijd

Let op:  de link naar  www.voetbal.nl  is niet beschikbaar voor wedstrijden die de vereniging zelf heeft ingevoerd via de KNVB Sportlink Club Applicatie, maar alleen voor officiële door de KNVB georganiseerde wedstrijden

• Omschrijving van het competitietype
    • Reguliere competitie
    • Beker competitie
    •  Anders:  indien de vereniging de wedstrijd zelf heeft ingevoerd in de KNVB Sportlink Club Applicatie en een omschrijving heeft ingevoerd in het veld “Soort wedstrijd”, dan wordt deze omschrijving in de  widget  getoond
    • Wedstrijdnummer
    • Indien de wedstrijd een officiële door de KNVB georganiseerde wedstrijd is, dan wordt het wedstrijdnummer dat door de KNVB toegewezen is, getoond
    • Indien de vereniging de wedstrijd zelf heeft ingevoerd in de KNVB Sportlink Club Applicatie, dan wordt de waarde uit het veld “Wedstrijdnummer” uit de KNVB Sportlink Club Applicatie getoond
    • Accommodatie
      • Adres
      • Telefoonnummer
      • Het veld waarop gespeeld wordt
      • De tijd waarop het thuisteam aanwezig moet zijn
      • De scheidsrechter
      • De kleedkamer indeling
      • Kleedkamer thuisteam
      • Kleedkamer uitteam

Nieuws

In alle  widgets  is een scherm met het actuele nieuwsoverzicht beschikbaar. Afhankelijk van de getoonde  widget  is dit scherm als volgt vormgegeven:

Figuur 14:    Nieuwspagina in widgets

In het nieuwsoverzicht worden de actuele nieuwsberichten getoond afkomstig van:

Door te klikken op één van de nieuwsberichten wordt een nieuw scherm geopend en wordt direct het desbetreffende artikel voor jou op  www.voetbal.nl  of  www.onsoranje.nl  geopend.