De publicatie van de widget is alleen toegestaan op de officiële verenigingswebsite van KNVB-verenigingen. Voordat de widget daadwerkelijk gebruikt kan worden, moet het adres van uw officiële verenigingswebsite in de KNVB Sportlink Club Applicatie geregistreerd worden. In het vervolg van dit hoofdstuk lees je hoe je de domeinnaam van uw officiële verenigingswebsite in de KNVB Sportlink Club Applicatie registreert.

Wat heb je nodig

Om het adres van jullie officiële verenigingswebsite in de KNVB Sportlink Club Applicatie te kunnen registreren heb je nodig:

• Een computer met internetaansluiting
  • De KNVB Sportlink Club applicatie
    • Open in een webbrowser de URL: www.sportlinkclub.nl
    • Klik op de link: “Downloads”
    • Klik op de link achter het KNVB-logo
    • De KNVB Sportlink Club Applicatie wordt nu opgestart
    • Toegang tot de KNVB Sportlink Club applicatie als beheerder [1]
    • De gebruikersnaam voor toegang tot de KNVB Sportlink Club Applicatie als beheerder is: beheer 1
  • Enige ervaring in het gebruik van de KNVB Sportlink Club Applicatie
  • De domeinnaam van jullie officiële verenigingswebsite
    • Voorbeeld van domeinnaam: de domeinnaam van de KNVB-website is: www.knvb.nl

Registratie van officiële verenigingswebsite

Om de widget te kunnen gebruiken moet u de domeinnaam van uw officiële verenigingswebsite in de KNVB Sportlink Club Applicatie registreren, dit doet u als volgt:

1. Start de KNVB Sportlink Club Applicatie op

• Indien u geen snelkoppeling naar de KNVB Sportlink Club Applicatie heeft:
    • Open in een webbrowser de URL: www.sportlinkclub.nl
    • Klik op de link “Downloads”
    • Klik op de link achter het KNVB-logo
    • De KNVB Sportlink Club Applicatie wordt nu opgestart

2. Login in de KNVB Sportlink Club Applicatie van uw vereniging met het account van de beheerder 1

3. De bijbehorende gebruikersnaam is: beheer * * = om de domeinnaam van uw officiële verenigingswebsite in de KNVB Sportlink Club Applicatie te registreren kunt u behalve met de gebruiker “beheer” ook inloggen met ieder gebruikersaccount dat de rol “Administrator” heeft.

4. Open het scherm met de clubgegevens van uw vereniging

• Klik in de menubalk bovenaan het scherm op “Vereniging”
  • Klik op de menuoptie “Clubgegevens”

Info: Om de domeinnaam van uw officiële verenigingswebsite in de KNVB Sportlink Club Applicatie te registreren kun je behalve met de gebruiker “beheer” ook inloggen met ieder gebruikersaccount dat de rol “Administrator” heeft.

5. Het onderstaande scherm met clubgegevens wordt nu getoond:

Figuur 2 : Scherm voor registratie officiële verenigingswebsite in KNVB Sportlink Club Applicatie

6. In het bovenste scherm is het veld “Website” groen omrand. Dit is het veld waarin je de domeinnaam van jullie officiële verenigingswebsite in registreert

Let op: Indien je de widget bijvoorbeeld wil publiceren op http://voetbal.fcgoal.nl , dan vul je “ voetbal.fcgoal.nl ” als domeinnaam in in de KNVB Sportlink Club Applicatie

• Wanneer de domeinnaam van jullie officiële verenigingswebsite al in dit veld ingevoerd was, dan sluit je het scherm door rechts bovenin het scherm op het kruisje te klikken

7. Wanneer je de domeinnaam van jullie officiële verenigingswebsite hebt ingevoerd, klik dan in bovenstaand scherm rechts onderin, op de knop met daarop de weergave van een diskette, om je invoer op te slaan.

8. De domeinnaam van jullie officiële verenigingswebsite is nu in de KNVB Sportlink Club Applicatie geregistreerd, je kunt de KNVB Sportlink Club Applicatie nu afsluiten.

Vervolgstappen

Je hebt nu de widget aangevraagd via de webshop van Sportlink Services en dat je jullie officiële verenigingswebsite geregistreerd hebt in de KNVB Sportlink Club Applicatie. Om de widget daadwerkelijk in gebruik te kunnen nemen publiceer je u de widget op jullie officiële verenigingswebsite.