Iemand anders heeft een lid van mijn vereniging afgemeld. Hoe kan dat?

Dit heeft te maken met de verwerking van overschrijvingen per 30 juni / 1 juli. Voor spelende leden van uw vereniging die zich in de overschrijvingsperiode aanmelden bij een andere vereniging, vindt op het moment van verwerking automatisch de afmelding bij uw vereniging plaats. Deze overschrijvingen worden aangevraagd tussen begin maart en medio juni. U ontvangt van elke overschrijving een notificatie per e-mail . Aan de hand van die notificatie kunt u de overschrijving van het lid blokkeren door een financiële blokkade op te leggen. Als u instemt met de overschrijving hoeft u verder niets te doen en beëindig daarom ook geen spelactiviteit, vooral als er nog wedstrijden gespeeld worden, aangezien deze spelers dan niet meer speelgerechtigd zijn. De afhandeling hiervan gebeurt automatisch per 30 juni / 1 juli.


Eén van mijn leden gaat ergens anders voetballen, maar wil wel lid blijven van mijn vereniging. Kan dat?

U kunt bij het overschrijvingsverzoek in de kolom lid blijven? middels een vinkje aangeven dat de persoon (niet-spelend) lid moet blijven van uw vereniging. Op het moment dat de overschrijvingen in de overschrijvingsperiode automatisch worden verwerkt, zal bij deze personen alleen de sport worden afgemeld.


Hoe trek ik een overschrijving in?

Lees hier hoe u een overschrijving kunt intrekken als vereniging.


Er is een overschrijving doorgevoerd zonder dat ik daarvan bericht heb ontvangen. Hoe kan dat?

  • Het is mogelijk dat u de notificaties per e-mail niet goed heeft ingesteld. Om de notificaties per e-mail goed in te stellen verwijzen we u naar Communicatieregels Overschrijvingen.
  • Een andere mogelijkheid is dat uw overschrijving direct is doorgevoerd, zonder dat er eerst een overschrijvingsverzoek is aangemaakt. In dergelijke gevallen is er geen actie meer benodigd van één van beide verenigingen of de KNVB. De aanmelding van het lid en de sport bij de nieuwe vereniging worden direct doorgevoerd. Het betreft uitsluitend overschrijvingen in de dispensatieperiode van personen die in de 365 dagen voor aanmelding van de sport niet meer zijn uitgekomen in een wedstrijd die behoort tot de A-categorie. Alle overige overschrijvingen resulteren in een overschrijvingsverzoek en worden vervolgens automatisch verwerkt . Dit geldt niet wanneer een persoon een financiële blokkade heeft.  Alle verleende overschrijvingen kunt u terugzien in het overzicht met verleende overschrijvingen.