Verenigingen organiseren allerlei verschillende activiteiten voor leden en fans. Die activiteiten kun je aanmaken/vastleggen in Sportlink Club. Dan volgt wellicht de vraag: waarom zou je de activiteiten aanmaken in Sportlink Club? Je wilt leden en fans wellicht op de hoogte brengen van de clubactiviteiten, want zo zorg je voor een grote opkomst. Zodra je een verenigingsactiviteit vastlegt in Sportlink Club, dan kun je deze activiteit met alle leden en fans delen. Dit kan via de app (Club.Mobiel), via de website van de club (Club.Website of Club.Dataservice) én via de tv in de kantine (Club.TV). Zo bereik je alle leden en fans en breng je ze op de hoogte van alle clubactiviteiten.

Op deze pagina leggen we uit hoe je activiteiten vastlegt in Sportlink Club. Alle clubactiviteiten zijn grotendeels onder te verdelen in de volgende categorieën:

• Toernooien (bijv. Schoolvoetbal, Oliebollentoernooi of een dagtoernooi)
  • Feesten (bijv. Barbecue vrijwilligers)
  • Vergaderingen (bijv.. Algemene ledenvergadering)
  • Verenigingsactiviteiten (bijv. Trainingskamp)
  • Overig (bijv. Klaverjassen)

Hoe maak ik een verenigingsactiviteit aan?

Neem de volgende stappen om een verenigingsactiviteit te organiseren in Sportlink Club.

1. Kies menu item Activiteiten

2. En kies vervolgens Verenigingskalenders

Het volgende scherm wordt getoond. Je ziet nu de kalender waarin de activiteiten gepland kunnen worden.

3. Dubbelklik op de dag van de activiteit

Het volgende scherm wordt getoond.

4. Vul de omschrijving van de activiteit in. Bijvoorbeeld Oliebollentoernooi

5. Selecteer de gewenste datum en tijdstip

6. Indien gewenst kan je aangeven of de activiteit de hele dag duurt of op meer dagen plaats vindt.

7. Selecteer de gewenste kalender

8. Selecteer de gewenste locatie

Info: Klik op  om aanvullende locaties toe te voegen.

9. Vul indien gewenst aanvullende informatie toe in het veld Opmerkingen

10. Vul hier uw verenigingswebsite in

11. Wil je de activiteit tonen op uw website en in de app van Sportlink? Plaats hier een vinkje

12. Wil je dat leden zich kunnen aanmelden via de app van Sportlink? Plaats hier een vinkje

13. Klik tot slot op Toepassen. De activiteit is nu zichtbaar in uw kalender

14. Om de activiteit op te slaan klik op

De activiteit is nu toegevoegd in uw verenigingskalender.

Beheerder aanmaken en deelnemers toevoegen

Per verenigingsactiviteit is het mogelijk om een beheerder aan te stellen. Aanvullend kan je  in Sportlink Club ook deelnemers toevoegen bij de activiteit.

1. Klik op Bewerken

Het volgende scherm wordt getoond.

Hier kunt u aangeven of de afspraak geldt voor de hele vereniging.

2. Selecteer wat je wilt toevoegen (deelnemers of de beheerder)

Zet in de gewenste werkset de personen die je wilt toevoegen als beheerder of als deelnemers. Meer informatie lees Selectie van personen maken.

3. Selecteer de werkset

4. En klik op Volgende

Het volgende scherm wordt getoond.

5. Selecteer de personen die je als beheerder of deelnemer wilt toewijzen aan de activiteit

6. Klik op Toepassen indien je nog extra personen wilt toewijzen. Ben je bijvoorbeeld begonnen met het toewijzen van de beheerder, dan kun je nu de deelnemers toevoegen.

7. Klik op Toepassen en sluiten indien je klaar bent met het toewijzen van deelnemers en beheerders

In onderstaand scherm zie je het aantal deelnemers en beheerders.

Hoe wijzig/ verwijder ik een verenigingsactiviteit?

1. Dubbelklik op de activiteit in de kalender

Het volgende scherm wordt getoond.

2. Klik op Toepassen zodra je de wijzigingen wilt toepassen

3. Klik op Verwijderen indien je de activiteit wilt verwijderen