Via de Media manager kun je afbeeldingen en bestanden, zoals foto's, pdf-documenten en MS-Word-bestanden, uploaden naar, beheren op en verwijderen van je verenigingswebsite. De Media manager is een Nexus-functionaliteit en deze is beschikbaar via de knop Media manager via de frontend na inloggen als beheerder van de website.

Deze pagina biedt de volgende informatie:

In de Media manager zie je de reeds aanwezige bestanden staan in lijst of tegels (naar keuze). De Media manager biedt hier verschillende mogelijkheden.

Documenten en afbeeldingen uploaden

Om één of meerdere bestanden te uploaden naar de Media manager gebruik je de knop Nieuw bestand.

Je kunt dan via de verkenner het bestand (de bestanden) opzoeken op je lokale computer en ze naar de omkaderde ruimte slepen.

Afbeeldingen bewerken

Afbeeldingen die aanwezig zijn in de Media manager kunnen op verschillende manieren worden bewerkt:

  1. Schalen (vergroten en verkleinen)
  2. Bijsnijden
  3. Kantelen
  4. Spiegelen

Klik op de knop "Afbeelding bewerken" om de afbeelding aan te passen.

1. Om een foto te schalen voer je de nieuwe dimensies in in de vakjes aan de rechterkant van het scherm, onder "AFBEELDING SCHALEN".

2. Om een foto bij te snijden voer je de nieuwe hoogte/breedte-verhouding (ratio) in in de vakjes aan de rechterkant van het scherm, onder "AFBEELDING BIJSNIJDEN"

3. Om een foto te kantelen (90 graden naar links of rechts) maak je gebruik van de kantelknoppen boven de afbeelding.

4. Om een foto te spiegelen (verticaal of horizontaal) maak je gebruik van de spiegelknoppen boven de afbeelding.

De wijzigingen die je bij punten 1, 2, 3 en/of 4 hebt gemaakt kun je van toepassing laten zijn op hetzij alleen de thumbnail (zoals die bij een tekst-widget wordt getoond), hetzij alle formaten behalve de thumbnail, hetzij alle formaten.

Afbeeldingen onderbrengen in mappen

Het is mogelijk om items virtueel onder te verdelen in mappen. Om dit te bereiken koppel je ze aan categorieën.

Je kunt een nieuwe virtuele map aanmaken door een afbeelding te openen en te klikken op de link Overige details bewerken

In het volgende scherm kies je rechts onderaan de betreffende categorie of voeg je een nieuwe toe

Verwijzingen plaatsen naar afbeeldingen

In bijvoorbeeld een tekstwidget kan een verwijzing worden geplaatst naar een fotobestand uit de Media manager. Zie hiervoor de pagina Foto's uit de Media manager op de website plaatsen

Verwijzingen maken naar andere documenten

Hoe je in bijvoorbeeld een tekstwidget een verwijzing plaatst naar een document - bijvoorbeeld een PDF-bestand - kun je hier lezen: How to add a link to a downloadable document (dit is een externe link)