Vragenlijsten - Bij directe rode kaarten

In de app kun je vragenlijsten invullen die betrekking hebben op een gegeven rode kaart (niet 2x geel). Wil je een vragenlijst invullen? Dan kies je vanuit je beginscherm voor het menu 'Official', zie hieronder.

Zodra je voor 'Official' hebt gekozen, kom je in het scherm zoals hieronder weergegeven.

Bovenaan in het scherm zie je verschillende menu-opties. Je kiest voor 'vragenlijsten' zodat je in één overzicht alle vragenlijsten ziet staan. Links naast de vragenlijst zie je verschillende kleuren. Die kleuren geven de status van de vragenlijst weer. We lichten het toe.

• Oranje: De oranje kleur betekent dat je een onderdeel van de vragenlijst af hebt, maar nog niet de gehele vragenlijst.
  • Grijs: Zodra je de vragenlijst hebt verstuurd, wordt de kleur aangepast naar grijs.

Ben je bezig in een vragenlijst, maar wil je op een later moment de lijst afronden en versturen? Dan kies je voor 'Opslaan'. Zie hieronder in de printscreen. Zodra je alle onderdelen van de vragenlijst hebt beantwoord, kun je de antwoorden versturen door op de button 'Afronden' te tikken. Het is daarna niet meer mogelijk antwoorden te wijzigen.

Wil je graag meer ondersteuning bij het invullen van de vragenlijsten? Lees dan deze Official handleiding voor rode kaarten handleiding even goed door. Hier helpen we je stap voor stap bij het invullen van de rode kaarten.

Betalingen

In het tweede tabblad in de app kun je de status van betalingen van vergoedingen inzien. De kleur geeft de status van de betaling aan. Groen betekent dat de betaling al is uitbetaald. Geel betekent dat de betaling nog niet is verwerkt.

Beschikbaarheid en verhindering

Onder de tab beschikbaarheid kun je (per official functie) aangeven wanneer je beschikbaar bent als official. De termijn waarin je van tevoren de beschikbaarheid kunt aangeven wordt bepaald door de bond. Dit zie je terug in de app.

Indien je een keer niet kunt, kan je een verhindering invullen zodat je niet wordt aangesteld op dat moment. De bond is dan direct op de hoogte. Dit doe je door onderaan op je scherm te klikken op de oranje button ' Toevoegen verhindering'. Je kiest de datum waarop je verhinderd bent:

En vervolgens het tijdstip:

Vervolgens tik je op OK en de verhindering wordt via de app doorgegeven.

Een verhindering geef je minimaal 21 dagen van tevoren door. Ben je binnen 21 dagen verhinderd? Dan dien je dit bij de bond te melden. Verhinderingen vind je terug in je persoonlijke programma in de app.

Blokkade

Wil je bij een bepaald team of bij een bepaalde vereniging niet aangesteld worden? Dan kun je dit aangeven via de app door een blokkade in te vullen. Je kunt ook aangeven of het 'alleen' om thuiswedstrijden gaat of om alle wedstrijden van het betreffende team/club. Hier wordt rekening mee gehouden bij  aanstellen van de wedstrijden. Wij adviseren om het toevoegen van blokkades in nauw overleg met de bond te doen. Je kunt een door jou eerder doorgegeven blokkade ook weer via de app verwijderen.

Afmelden voor een wedstrijd

Als je als bondsofficial staat aangesteld kan je jouw aanstelling via het Official Portaal verwijderen. Dit kan nu ook via de KNVB Wedstrijdzaken-app.

Wanneer kan je je afmelden voor een wedstrijd?

• Veldvoetbal

Je kan je bij de KNVB afmelden voor donderdagmiddag 12:00 uur. Wil je je afmelden voor een doordeweekse wedstrijd, neem dan altijd telefonisch contact op met je contactpersoon bij de KNVB.

• Zaalvoetbal

Je kan je bij de KNVB afmelden tot 2 dagen voor de wedstrijddag.

Hoe meld ik mijzelf af voor een wedstrijd?

1. Ga naar de wedstrijd waarbij je als official bent aangesteld.

2. Je ziet de wedstrijddetails met onderstaand scherm

3. Klik op het rode kruisje rechts van je naam.

4. Kies de reden van de afmelding.

Je bent nu afgemeld.

Veelgestelde vragen en antwoorden

• Kan ik ook nog mijn vragenlijst invullen via het OP?

Ja dat kan nog! Je kunt de vragenlijst zowel via het OP als via de KNVB Wedstrijdzaken-app invoeren.

• Kan ik in beide systemen (Wedstrijdzaken-app en Official Portaal) werken aan de vragenlijst?

Ja dat kan! Je kunt bijvoorbeeld in het OP beginnen met de vragenlijst, dan opslaan en later verder invullen in de app. Andersom kan uiteraard ook.

• Wat is het verschil tussen de vragenlijst in het OP en in de app?

Er is geen verschil. Het zijn dezelfde vragen en antwoordmogelijkheden.

• Zijn er dan geen verschillen tussen het OP en de app?

Eigenlijk is er maar één verschil. In het OP kun je ingestuurde en opgeslagen vragenlijsten terugkijken. In de app kan dat niet. In de app zie je wel een overzicht van de ingevulde vragenlijsten (groen gemarkeerd), maar je kunt ze niet meer inzien.

• Kan ik als clubscheidsrechter ook via de KNVB Wedstrijdzaken-app de vragenlijst invullen bij een gegeven rode kaart?

Nee, dat kan (nog) niet. Dit dien je te doen in Sportlink Club.

• Zijn mijn vergoedingen, verhinderingen en blokkades ook nog inzichtelijk in het OP?

Ja. De KNVB Wedstrijdzaken-app en het Official Portaal tonen dezelfde informatie.

• Kan ik nu ook weer verhinderingen doorgeven via de KNVB Wedstrijdzaken-app?

Ja, dat kan weer.