Dit document is een handleiding voor het instellen van nieuwsberichten die automatisch naar onderstaande Social media kanalen gaan. Dit wordt "Autopost" genoemd.

Facebook

Als je wilt dat een nieuwsbericht direct na publicatie op de website ook op social media te zien zijn, volg je de volgende stappen:

1. Ga naar de backend van de website

2. Ga naar de plugin "Social Media Auto Publish" in de menubalk van de administrator aan de linkerkant van het scherm

Je ziet dan de volgende melding:

Note : You have to create a Facebook application before filling the following details. Click here to create new Facebook application.
In the application page in facebook, navigate to Apps >Add Product > Facebook Login >Quickstart >Web > Site URL. Set the site url as http://{url.van.jullie.website}
And then navigate to Apps > Facebook Login > Settings. Set the Valid OAuth redirect URIs as : http://{url.van.jullie.website}/wp-admin/admin.php?page=social-media-auto-publish-settings&auth=1
For detailed step by step instructions Click here.

3. Klik op de tweede link "Click here"

Deze verwijst je door naar een instructie-pagina waar staat uitgelegd hoe je de applicatie moet installeren. Zorg ervoor dat je het juiste Facebook-account gereed hebt waaraan je de nieuwsberichten wilt koppelen.

Let op!

Dit kan wat tijd in beslag nemen

Wanneer je alle stappen hebt gevolgd moet je een werkende autopost-functie hebben.

Er is nog een aantal opties om het bericht er op Facebook uit te laten zien. Bijvoorbeeld of er een blog titel, post titel of link moet zijn. Je kunt aangeven waar die naartoe gepost moeten worden. Dit kan jouw profiel of tijdlijn zijn. Je kunt ook aangeven of er een foto meegestuurd moet worden.

Twitter

Als je wilt dat een nieuwsbericht direct na publicatie op de website ook op social media te zien zijn, volg je de volgende stappen:

1. Ga naar de backend van de website

2. Ga naar de plugin "Social Media Auto Publish" in de menubalk van de administrator aan de linkerkant van het scherm

Je ziet dan de volgende melding:

Note : You have to create a Twitter application before filling the following details.
Click here to create new application. Specify the website for the application as : http://{url.van.jullie.website}
In the twitter application, navigate to Settings > Application Type > Access. Select Read and Write option.
After updating access, navigate to Details > Your access token in the application and click Create my access token button. For detailed step by step instructions Click here

3. Klik op de tweede link "Click here"

Deze verwijst je door naar een instructie-pagina waar staat uitgelegd hoe je de applicatie moet installeren. Zorg ervoor dat je het juiste Twitter-account gereed hebt waaraan je de nieuwsberichten wilt koppelen.

Let op!

Dit kan wat tijd in beslag nemen

Wanneer je alle stappen hebt gevolgd moet je een werkende autopost-functie hebben.

Ook hier kan worden aangegeven hoe het Twitterbericht er uit moet komen te zien. Deze opties zijn bijna hetzelfde als bij Facebook, alleen wat meer gericht op een twitter message.

Linkedin

Ook hier weer dezelfde handelingen als bij Twitter en Facebook. Als je wilt dat een nieuwsbericht direct na publicatie op de website ook op social media te zien zijn, volg je de volgende stappen:

1. Ga naar de backend van de website

2. Ga naar de plugin "Social Media Auto Publish" in de menubalk van de administrator aan de linkerkant van het scherm

Je ziet dan de volgende melding:

Note : You have to create a Linkedin application before filling the following details. Click here to create new Linkedin application.
Specify the website url for the application as : http://{url.van.jullie.website}
Specify the authorized redirect url as : http://{url.van.jullie.website}/wp-admin/admin.php
For detailed step by step instructions Click here.

3. Klik op de tweede link "Click here"

Deze verwijst je door naar een instructie-pagina waar staat uitgelegd hoe je de applicatie moet installeren. Zorg ervoor dat je het juiste Linkedin-account gereed hebt waaraan je de nieuwsberichten wilt koppelen.

Let op!

Dit kan wat tijd in beslag nemen

Wanneer je alle stappen hebt gevolgd moet je een werkende autopost-functie hebben.

Ook hier kan worden aangegeven hoe het Linked-bericht er uit moet komen te zien. Deze opties zijn bijna hetzelfde als bij Facebook en Twitter, alleen wat meer gericht op een Linkedin-bericht.