Contributie en facturatie voor de vereniging

Met Club.Contributie kunt u de contributie en facturatie binnen de vereniging sneller en beter afhandelen. Door de contributie te koppelen aan de ledenadministratie bent u er zeker van dat alle leden automatisch worden meegenomen in de contributieberekening. Alle informatie over de contributie staat op één plek, hierdoor bent u verlost van onoverzichtelijke Excel documenten, handmatige synchronisatie tussen systemen en overbodig mailcontact. Door het gebruik van Club.Contributie heeft u altijd inzicht in de contributieopbrengsten, dat is wel zo overzichtelijk.

Contributie innen met een glimlach

Natuurlijk geldt niet voor elk lid hetzelfde contributiebedrag. Met Club.Contributie kunt u contributieprofielen aanmaken waarin aangegeven wordt dat bijvoorbeeld junioren minder contributie betalen dan senioren. Deze profielen hoeft u slechts eenmalig aan te maken en te koppelen aan de leden in de ledenadministratie. De contributierun uitvoeren en het verwerken van betalingen (afletteren) is vervolgens in een handomdraai gebeurd, zodat u meer tijd over heeft voor waar het om draait in een sportvereniging: Het organiseren van de sport!

Instellen van diverse contributiebedragen

Heeft het lid de voorkeur om te betalen via automatische incasso, een (digitale) factuur of gewoon contant? U kunt dit eenvoudig per lid instellen. Met Club.Contributie kunt u vervolgens betalingsbestanden aanmaken voor het uitvoeren van incasso’s. Dit zijn standaard bestanden die door alle bankpakketten worden ondersteund. Daarnaast print u met een eenvoudige handeling de facturen, waarvan u zelf de lay-out kunt kiezen, om deze vervolgens op te sturen naar uw leden. Naast het afhandelen van de contributie is het met Club.Contributie ook mogelijk om andere kosten door te berekenen aan een lid, een team of een sponsor. Hierbij kan het gaan om eenmalig of periodieke kosten. Denk bijvoorbeeld aan het factureren van de kosten aan de deelnemers van het jaarlijkse sportkamp of het toekennen van periodieke kosten aan leden van de dinsdagavond trainingsgroep. Kortom, met Club.Contributie regelt u de facturatie van de contributie en andere kosten in een handomdraai.

Dé tips voor een goede organisatie van de contributie

Een goede organisatie van de contributie is voor iedere vereniging van groot belang. De contributie vormt tenslotte een groot deel van de inkomsten. Club.Contributie biedt veel voordelen en wij kunnen ons goed voorstellen dat u van sommige mogelijkheden nog niet op de hoogte bent. Daarom hebben wij een aantal nuttige tips voor u op een rijtje gezet. Met die tips hopen wij dat u van daadwerkelijk alle functies in Club.Contributie gebruik gaat maken. Benieuwd naar de tips? Neem hier direct een kijkje!

Hoe werkt het?

Hoe werkt Club.Contributie nou eigenlijk? We hebben handleidingen voor je opgemaakt, om je verder te helpen. Daar zie je stap voor stap hoe je de contributie helemaal goed kunt inrichten in Sportlink Club. Laat het systeem het werk doen! We hebben de handleidingen voor Club.Contributie voor je klaarstaan in het Support Center!