Wat als er voor jouw team geen competitiewedstrijd is ingepland? Dan wil je wellicht een team zoeken dat ook vrij is zodat je kunt afspreken om een oefenwedstrijd in te plannen. In Sportlink Club kun je een overzicht opvragen van alle teams waarvoor geen wedstrijd is ingepland. Je ziet op welk niveau een team speelt en in welke plaats de vereniging is gevestigd. Dat maakt de keuze voor het team dat je wilt benaderen net even iets gemakkelijker. Hoe het werkt? Hieronder laten we het je stap voor stap zien.

1. Kies in Sportlink Club voor Wedstrijdzaken - Zoek vrije teams.

Het volgende scherm wordt geopend:

2. Voor welke datum ben je op zoek naar een vrij team? Vul de datum in.

3. Op zoek naar teams binnen één specifieke vereniging? Zoek dan op naam van die vereniging via het veld "Zoek vereniging". Ben je op zoek naar vrije teams, maar niet binnen een specifieke vereniging? Laat dan het veld "Zoek vereniging" leeg.

4. Kies voor het speltype.

5. Specificeer je zoekopdracht door een keuze te maken uit de doelgroep.

6. Klik vervolgens op Zoeken.

Nu verschijnen alle teams die op de door jou gekozen datum niet zijn ingepland voor een bondswedstrijd. Je ziet de Klasse, Clubnaam (Organisatie), Teamnaam en het district in beeld. Wil je meer informatie over deze teams?

7. Klik op Kolommen wijzigen.

8. Je ziet dat je ook de Plaats, Aanduiding én Poule van de vrije teams kunt tonen. Kies voor het blauwe pijltje naar rechts en klik op OK om ook deze informatie te tonen.

Je hebt nu een compleet overzicht van alle teams die vrij zijn. Je kunt de vereniging benaderen om ze uit te nodigen voor een oefenwedstrijd.