Mogelijkheden van de werksets in Sportlink Club

De werkset is een lijst van personen die je zelf kunt samenstellen in Sportlink Club. Afhankelijk van je rechten zoals deze door de beheerder zijn ingesteld bij gebruikersbeheer heb je beschikking over één of meerdere voorgedefinieerde werksets die je kunt gebruiken om je eigen lijst met personen samen te stellen. De penningmeester kan deze bijvoorbeeld gebruiken om eenmalige bedragen in één keer aan een team te koppelen. Meer informatie zie Instellen en (ont)koppelen eenmalige bedragen en Instellen en (ont)koppelen periodieke bedragen .

Beschikbare informatie op deze pagina:

Persoonlijke werksets

Bij de gebruikersinstellingen in Sportlink Club heb je de mogelijkheid om 5 persoonlijke werksets aan te maken. Zo kan je eigen groepen aanmaken die je frequent kunt gebruiken zonder ze te delen met de andere gebruikers van Sportlink Club binnen de vereniging. Neem de volgende stappen om jouw persoonlijke werksets aan te maken:

1. Ga naar Systeem - Gebruikersinstellingen

2. En kies tabblad Werksets

3. Vul in het veld Omschrijving de naam van de werkset die je wilt aanmaken

4. En klik op Opslaan

Jouw persoonlijke werkset is nu aangemaakt en kan je gebruiken vanuit je werksets.

Diverse werksets

Sportlink Club beschikt over een aantal werksets die kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden:

• Algemeen (ledenbeheer)
  • Boekhouding
  • Commissies
  • Contributie
  • Mobiel
  • Opleidingen
  • Training
  • Vrijwilligers
  • Wedstrijdzaken

Elke werkset is gekoppeld aan de rechten voor de betreffende module. Hebben mensen de rechten voor bijvoorbeeld de contributiemodule? Dan hebben deze gebruikers allemaal de beschikking over dezelfde contributie werkset.

Informatie voor JBN en Nevobo verenigingen:

Maak je gebruik van de gratis versie van Sportlink Club die wordt aangeboden door de bond, dan beschik je niet over de mogelijkheid om gebruik te maken van werksets. Wil je wel gebruik maken van deze mogelijkheid in Sportlink Club? In de webshop op de website van Sportlink Club kun je upgraden naar de volledige versie van Sportlink Club.

Personen toevoegen aan een werkset

Hoe stel je je eigen werkset samen?

1. Selecteer de persoon of personen uit je zoekresultaat die je wilt toevoegen aan de werkset.

Meer informatie over het zoeken van personen: Zoek leden en relaties

2. Klik vervolgens op

Het volgende scherm verschijnt.

3. Selecteer de gewenste werkset

4. Klik op

De geselecteerde persoon wordt toegevoegd aan de werkset

In de werkset zelf kun je ook personen toevoegen.

5. Klik op

Dan opent het volgende scherm:

6. Typ de naam van de persoon die je zoekt en klik op

7. Selecteer vervolgens de persoon in de lijst die verschijnt en klik op

De persoon wordt nu toegevoegd aan de werkset.

Tip: Je kunt ook op een deel van de naam van de persoon zoeken, zoals bijvoorbeeld de eerste twee letters van de achternaam. Zodra je bij Zoek persoon een aantal letters opgeeft en vervolgens op Tab drukt, verschijnen alle personen waarin de opgegeven letters voorkomen.

Gegevens bewerken in de werkset

De gegevens van de personen in de werkset kunnen op verschillende manieren bewerkt worden.

Om een relatiescherm te openen of om een opmerking toe te voegen bij een persoon neem je de volgende stappen:

1. Selecteer de regel van de betreffende persoon die je wilt bewerken

Meer informatie over het zoeken van personen: Zoek leden en relaties

2. Blijf op de regel staan en klik op de rechtermuisknop

3. Kies voor Open relatiescherm om het detailscherm te openen. Kies voor Voeg opmerking toe om een opmerking toe te voegen.

Gegevens uit de werkset verwerken

Wat kun je vervolgens met de gegevens in de Werkset doen? Onderaan in de Werkset zie je een aantal iconen die je kunt gebruiken voor het uitvoeren van een aantal acties of voor het verwerken van de gegevens in de Werkset. De mogelijkheden worden onderstaand verder toegelicht.

Personen een e-mail sturen vanuit Sportlink Club. Lees op de pagina E-mails versturen hoe je gevonden personen kunt e-mailen.
Personen een e-mail sturen via het standaard e-mailprogramma dat is ingesteld op de computer, bijvoorbeeld MS Outlook. Lees op de pagina E-mails versturen hoe je gevonden personen kunt e-mailen.
De gegevens uit de werkset direct exporteren naar PDF, zodat je deze kunt afdrukken.
De gegevens uit de werkset exporteren naar een willekeurig programma, bijvoorbeeld MS Word.
De gegevens uit de werkset direct naar MS Excel exporteren.
Hiermee verwijder je personen uit de werkset.
Hiermee voeg je personen toe aan de werkset.
Kolommen in zoekresultaat aanpassen .
Subselectie op (zoek)resultaat uitvoeren .