Bij het aanmelden van nieuwe bondsleden kun je kiezen tussen Nieuw lid aanmelden of Bestaand lid aanmelden.

Belangrijke informatie voor atletiekverenigingen

Wij raden je aan om het lid eerst als verenigingslid in te voeren en te controleren of alle gegevens aanwezig zijn alvorens het lid als bondslid bij de Atletiekunie aan te melden.

Bij het aanmelden van een bondslid heb je de mogelijkheid om één van de volgende drie bondssporten te kiezen:

• Atletiek - Wedstrijdlicentie - Week: Lidsoort Wedstrijdatleet (Categorieën 01 t/m 22)
  • Atletiek - Recreatief - Week: Lidsoort Recreant (Categorieën 31 t/m 36)
  • Atletiek - Wandelaar - Week: Lidsoort Wandelaar (Categorieën 37 en 38)

Speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne heeft de Atletiekunie de volgende bondssport toegevoegd:

• Atletiek - Vluchteling - Week: Lidsoort Vluchteling (Categorieën 23 en 24)

Indien je geen bondssport selecteert zal lidsoort Overig (Categorieën 41 t/m 46) automatisch door de Atletiekunie worden vastgelegd. Zodra je de aanmelding hebt afgerond kun je zelf aangemaakte verenigingssporten bij het lid toevoegen. Deze worden niet aan de Atletiekunie doorgegeven. Meer informatie zie Beheer sport- en spelactiviteiten.

Kies voor Nieuw lid aanmelden als je zeker weet dat het lid nog nooit eerder lid is geweest van een andere vereniging. Denk hierbij vooral aan jonge jeugdspelers.

1. Klik op

Het volgende scherm wordt getoond.

2. Kies

Het volgende scherm wordt getoond:

3. Vul de verplichte velden in

Deze worden met een * aangegeven.

Privacyverklaring

Is het lid akkoord gegaan met het lezen van de privacyverklaring van jullie vereniging? Dan kan je dit direct ook aangeven bij het aanmelden van het lid. Plaats een vinkje bij Voorwaarden vereniging.

Tip

Bij het invoeren van de adresgegevens kan worden volstaan met het invoeren van de postcode en het huisnummer. Klik op de TAB toets op uw toetsenbord en de straatnaam en woonplaats wordt dan automatisch gevuld

4. Klik op

Indien het lid geparkeerd wordt verschijnt onderstaande melding.

Klik op OK.

Het volgende scherm wordt getoond. In stap 2 kun je een bondsspelactiviteit of een verenigingsspelactiviteit bij het lid toevoegen.

5. Selecteer de gewenste spelactiviteit

Voor voetbalverenigingen: zie KNVB - Spelactiviteiten toevoegen

6. En klik vervolgens op

Het persoonsscherm wordt nu geopend.

Tip: Wil je meerdere spelactiviteiten selecteren? Klik dan op de betreffende spelactiviteiten en houd de Ctrl-toets ingedrukt.

Extra informatie voor zwemverenigingen

Het is mogelijk om meerdere spelactiviteiten bij een persoon toe te voegen. Leden van zwemverenigingen zijn pas speelgerechtigd voor de spelactiviteiten Zwemmen, Waterpolo, Synchroonzwemmen en Schoonspringen als er naast een spelactiviteit ook een startvergunning is toegevoegd. Voor meer info: KNZB - Aanvragen startvergunning, daglicentie en duplicaat waterpolokaart

Tip: Nadat je de nieuwe gegevens opgeslagen hebt krijg je de mogelijkheid om extra gegevens bij dit bondslid te registreren. Hoe je extra gegevens kunt toevoegen staat beschreven bij Informatie bij leden en relaties toevoegen .