In Sportlink Club heeft u de mogelijkheid om uw bondsteams en spelersopgave in te richten. Hiermee kunt u spelers toevoegen aan bondsteams. Om de spelers aan een team te koppelen dient u de volgende stappen te ondernemen.

1. Ga naar Wedstrijdzaken

2. Kies voor Teams

Het detailscherm van de Teams worden nu getoond. Het scherm is opgedeeld in Bondsteams en Lokale Teams .

Standaard wordt het tabblad Bondsteams getoond.

Op het tabblad Bondsteams kunt u zien welke teams er vanuit uw vereniging zijn ingedeeld bij de bond.

3. Dubbelklik op de regel van het team voor de details

Het volgende scherm wordt getoond.

Op het detailscherm ziet u de volgende gegevens:

• Teamdetails
  • Competitiegegevens
  • Spelers, Bondsdeelnemers en Lokale deelnemers

Op het tabblad Spelers staan de bondsleden die de juiste leeftijdscategorie hebben om in dit team te mogen spelen.

Extra informatie

Een team heeft geen eigen leeftijdscategorie. De leeftijdscategorie van het team wordt afgeleid van de competities waarin het team uitkomt.

Als u het vinkje weghaalt bij Verberg dispensatie spelers? krijgt u alle spelers te zien die in dit team mogen uitkomen al naar gelang speelgerechtigheidsregels van uw bond. Meer informatie over de speelgerechtigheidsregels kunt u opvragen bij uw bond.

Neem onderstaande vervolgstappen om de spelers toe te voegen of te verwijderen.

4. Selecteer in de linkerkolom de speler die u toe wilt voegen

Tip: Houd de Ctrl toets ingedrukt om meerderen spelers tegelijk te selecteren.

5. Klik op

De speler is nu toegevoegd aan het bondsteam. Om een speler te verwijderen neemt u de volgende stap.

6. Selecteer in de rechterkolom de speler die u wilt verwijderen

7. Klik op

De speler is nu uit uw bondsteam verwijderd.

8. Klik op

Extra info

Bent u vergeten om de wijzigingen op te slaan? Dan krijgt u onderstaande melding.

Zodra u de wijzigingen heeft opgeslagen zijn de spelers ook zichtbaar op het tabblad Bondsdeelnemers . Spelers die via het tabblad Spelers zijn toegevoegd worden automatisch op het wedstrijdformulier getoond. Indien dit niet gewenst is kan dit op het tabblad Bondsdeelnemers worden aangepast. Voor meer informatie hierover, lees Bondsdeelnemers .