Voor de 3e en laatste stap van de contributie-facturering (het afhandelen van de factuurrun), moeten eerst stap 1 (klaarzetten van de factuurrun) en 2 (factuurrun bewerken) zijn uitgevoerd. Na het uitvoeren van stap 2 wordt het volgende scherm geopend:

Voordat u de factuurrun daadwerkelijk afhandelt, kunt u de gegevens op verschillende manieren gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de facturen te mailen. U ziet onderaan in het scherm van het tabblad afhandelen een aantal iconen die we hieronder stuk voor stuk toelichten. Mocht u de factuurrun direct willen afhandelen, dan klikt u op

Icoon Toelichting
Zoekresultaten exporteren naar Excel zodat u hierin alle factuurgegevens kunt bewerken en opslaan.

U heeft de mogelijkheid om de facturen te e-mailen.

1. Klik op
2. Kies voor automatische incasso, bank/kas betaling of per acceptgiro

3. Voeg eventueel een extra e-mailadres in bij bcc

4. Klik op

De e-mail wordt verstuurd vanuit no-reply@sportlinkservices.nl

U kunt de facturen uitprinten.
1. Klik op

2. Geef bij betaalwijze aan welke facturen u wilt uitprinten

3. Kies de sortering
4. Kies de aanhef op de factuur
5. Klik op

Als u bij inclusief de e-mail versies een vinkje plaatst, worden ook de gemailde facturen uitgeprint. De facturen worden in PDF geopend zodat u ze kunt opslaan en uitprinten.

Het PAIN.008 bestand voor de automatische inningen kan worden aangemaakt.

Met deze SEPA knop wordt het PAIN.008 bestand aangemaakt. Bij het aanmaken van het PAIN bestand vinden diverse controles plaats, waaronder een controle op het aantal opdrachten dat in het bankcontract staat vermeld. Zodra het aantal overschreden wordt, krijgt u hiervan een melding.

1. Klik op . Het volgende scherm verschijnt.

2. Vul hier de daadwerkelijk inningsdatum in.

Info : De volgende melding verschijnt als de datum niet voldoet aan de eisen van uw bank:

Door te klikken op dit icoon, gaat u terug naar de vorige stap in de contributie-facturering.

Door te klikken op dit icoon, handelt u de contributie-facturering af.

Let op: Zet de run pas op verzonden zodra u goedkeuring heeft ontvangen van uw bank.

1. Klik op het volgende scherm verschijnt:

2. Klik op ja om de contributie-facturering af te ronden. De volgende controle melding verschijnt als u geen PAIN bestand heeft aangemaakt:

3. Klik op ja om de contributie-facturering volledig af te ronden.