In het gedeelte Contributieseizoenen kunt u een keuze maken uit de gedefinieerde seizoenen. Wilt u een nieuw seizoen aan maken, dan neemt u de volgende stappen:

1. Klik op het tabblad algemeen op

Het volgende scherm verschijnt:

2. Vul de omschrijving voor het Contributieseizoen

3. Vul de peildatum in

4. Plaats een vinkje als het nieuwe contributieseizoen het Actieve contributieseizoen moet zijn

Heeft u voorgaande jaren al gewerkt met de contributiemodule? Dan is het mogelijk om de bedragen te kopiëren vanuit het voorgaande seizoen.

5. En klik tot slot op

Het nieuwe seizoen wordt nu toegevoegd.

Let op: De contributie hoeft niet persé gelijk te lopen met de boekjaren in het grootboek

Let op: Na het definiëren van de contributieseizoen gaat u de boekjaren aanmaken

Let op: Bedragen worden gekopieerd naar een nieuw seizoen, maar dienen wel opnieuw gekoppeld te worden

Wijzigen huidig contributieseizoen

Om het huidige contributieseizoen te wijzigen neemt u in het volgende scherm onderstaande stappen:

1. Dubbel klik op de regel van het seizoen dat u wilt instellen als huidig seizoen.

Het volgende scherm verschijnt:

2. Plaats het vinkje bij Actief contributieseizoen

3. Bevestig de wijziging door te klikken op de

Let op : De contributie hoeft niet persé gelijk te lopen met de boekjaren in het grootboek.

Tip: Om dezelfde leeftijdscategorieën als uw bond te hanteren dient u de peildatum van uw bond in te vullen. Deze peildatums staan op de pagina Overzicht leeftijdscategorieën per bond