Alle facturen creëren een openstaande post in de subadministratie debiteuren. De openstaande posten zijn terug te vinden in de saldilijst contributie-debiteuren. Om goed inzicht te krijgen in de (achterstallige) betalingen moeten de ontvangsten in het dagboek bank worden geboekt. Neem hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar Contributie

2. Kies Afletteren contributie-ontvangsten

Het volgende scherm wordt geopend:

3. Kies het gewenste Dagboek. Standaard staat deze op 20 - Bank

4. Klik op, de regel wordt aangemaakt.

5. Vul bij grootboekrekening 0510 in

6. Druk de TAB toets in op uw toetsenbord

De grootboekrekening 0510-Debiteuren contributie verschijnt en daarnaast ook het icoon Openstaande posten

7. Klik op

Het volgende scherm wordt geopend:

Hier heb je meerdere opties om te zoeken naar de gewenste facturen. Als je bij automatische incasso het vinkje aanzet, verschijnen bij deze zoekopdracht alleen de automatische incasso's.

8. Vul de benodigde zoekcriteria in

9. Klik op

De zoekresultaten verschijnen:

Wanneer de facturen gevonden zijn, kunnen ze worden afgevinkt en op 'betaald' gezet worden.

10. Vink in de kolom Volledig bet. de facturen aan die afgeletterd kunnen worden.

Tip: Wil je alle facturen als volledig betaald afletteren? Zodra je met de rechtermuisknop op de kolom Volledig bet. klikt, kun je kiezen voor Selecteer alles waardoor alle facturen worden aangevinkt als volledig betaald.

Tip: Met de knop

11. Klik op

12. Sluit dit scherm

De betaling is nu verwerkt, het volgende scherm verschijnt:

13. Klik op

Het volgende scherm verschijnt:

14. Klik op Ja

Alle geselecteerde facturen zijn nu afgeletterd.