Om gebruikers te beheren moet er gebruik gemaakt worden van de backoffice van Wordpress. Wanneer de Beheerder is ingelogd ziet hij/zij de volgende knoppen boven in beeld.

De knoppen zullen in de verdere hoofdstukken worden behandeld maar voor nu gaat het erom om in de backoffice van Wordpress te komen om de gebruikers te kunnen beheren. Hiervoor dient op onderstaande knop gedrukt te worden.

1. Klik op

Je komt nu in de backend van Wordpress.

2. Klik vervolgens op Users

Het volgende submenu wordt getoond.

Info : Met de knop All Users krijgt de beheerder een overzicht van de bestaande users. Indien dit er veel zijn kan het over meerdere pagina’s verspreid staan.

Aanmaken rol

1. Klik op Add New om een nieuwe gebruiker aan te maken

Het volgende scherm wordt getoond.

Let op : Elke gebruiker moet een uniek e-mailadres hebben. Het is niet mogelijk om twee of meer gebruikers aan te maken met hetzelfde e-mailadres.

2. Vul de velden in

Info: De beheerder heeft de keuze om het wachtwoord per e-mail te verstrekken door middel van een automatische e-mail.

3. Kies welke rol (beheerder of editor) de gebruiker krijgt

4. Klik op

Verwijderen rol

Neem de volgende stappen om een rol te verwijderen.

Een gebruiker verwijderen kan vanuit het overzicht. Onder de gebruikersnaam staan twee linkjes. De eerste is Edit voor wijzigen van gebruikersinformatie, de tweede is Delete om de gebruiker te wissen.

1. Ga naar Users

2. Kies All Users

Het volgende scherm wordt getoond

3. Ga met de muis op de gebruiker staan die verwijderd moet worden

4. Klik op Delete

De volgende melding wordt getoond

Info : Het is raadzaam om de content toe te kennen aan een andere gebruiker, bijv de Beheerder, om te voorkomen dat er content verdwijnt.

5. Klik op Confirm Deletion om de gebruiker definitief te verwijderen

Wanneer je kiest voor Delete all content is alle content van de gebruiker na verwijderen ook verdwenen.

Info: Wanneer je kiest voor Delete all content is alle content van de gebruiker na verwijderen ook verdwenen.

Wijzigen rol

Neem de volgende stappen om een rol te wijzigen.

1. Ga naar Users

2. Kies All Users

Het volgende scherm wordt getoond

3. Ga met de muis op de gebruiker staan die verwijderd moet worden

4. Klik op Edit

Het volgende scherm wordt getoond.

Info: De gebruikersnaam/ username kan niet worden aangepast. Belangrijke velden die wel aangepast kunnen worden zijn:

  • E-mail (dit is het emailadres van de gebruiker)
  • New Password. Hier kan voor de gebruiker een nieuw wachtwoord worden ingevoerd

5. Wijzig de gewenste velden