RSS-feeds

Het wedstrijdprogramma, de uitslagen en standen van de Nevobo-competitie zijn via RSS Feed van de Nevobo beschikbaar. Je kunt deze informatie op de website tonen met behulp van de widget RSS.

Bij het opleveren van een Club.Website worden de teampagina's standaard opgeleverd met deze widgets. Het is echter mogelijk dat er in de loop van de tijd teams bijkomen en je daar zelf een teampagina aan wilt maken.

In deze widget vul je de voor de vereniging relevante informatie in.

Hoe stel je de widget in?

Om de widget in te stellen heb je een aantal gegevens nodig:

• Context ("Team", "Vereniging" of "Poule")
  • Type ("Programma", "Uitslagen" of "Standen")
  • Club ID (voor alle widgets)
  • Team type (voor de widgets op teampagina's)
  • Team ID (voor de widgets op teampagina's)
  • Regio ID (voor alle widgets)
  • Poule ID (voor de widgets op teampagina's)

De Club ID is de verenigingscode die je ook voor Sportlink Club gebruikt. De overige gegevens kun je vinden op www.volleybal.nl. Heb je de verenigingscode niet beschikbaar, dan kun je die ook via www.volleybal.nl vinden

1. Zoek je vereniging op op www.volleybal.nl

2. Kies je vereniging of het team dat je zoekt

3. Kies Programma

4. Blader naar beneden tot je de knop "Programma exporteren" vindt en klik hem aan

5. Klik met rechts op de verwijzing RSS Feed en kopieer de locatie

Heb je gekozen voor een team dan krijg je een url-string die er zo uitziet (plak hem in - bijvoorbeeld - een kladblok om hem te zien):

https://api.nevobo.nl/export/context/clubid/teamtype/teamid/programma.rss

Heb je gekozen voor je vereniging als geheel dan krijg je een url-string die er zo uitziet:

https://api.nevobo.nl/export/vereniging/clubid/programma.rss

Met de gegevens in deze url-string kun je de widget inrichten.

Analoog aan de stappen voor het programma hierboven kun je de widget inrichten voor de andere soorten informatie (uitslagen, standen)

NB:

• Wil je het programma of de uitslagen neerzetten voor je hele vereniging, dan stel je de context in op "Vereniging" en kun je de argumenten Team type, Team ID en Poule ID weglaten.
  • Wil je op een teampagina het programma voor alle wedstrijden in een poule tonen (dus niet alleen van je eigen team maar ook van je tegenstanders onderling), dan stel je de context in op "Poule" en kun je de argumenten Team type en Team ID weglaten.

De gegevens die je op de webpagina wilt tonen kun je selecteren door ze aan of uit te vinken bij de opties Programma, Uitslagen en Standen:

Bij Sets kun je aangeven hoeveel sets je getoond wilt hebben, bij de senioren bijvoorbeeld 5, bij de junioren 4, enzovoorts.