Start u Sportlink voor het eerst op met Windows 8.1? Dan kan het zijn dat Sportlink niet correct aan Java gekoppeld wordt.

Controleer hier eerst of de nieuwste versie van Java geïnstalleerd is.

Is de juiste versie van Java geïnstalleerd maar kunt u Sportlink nog steeds niet opstarten? Dan heeft Windows uw Sportlink Club niet aan de juiste Java app geïnstalleerd. Neem vervolgens onderstaande stappen:

1. Ga naar het Configuratiescherm (via Start of Windows > Configuratiescherm)

2. Ga via Programma’s naar Standaardprogramma’s

3. Klik vervolgens op Een bestandstype of protocol aan een programma koppelen

Het onderstaande scherm verschijnt:

4. U krijg een lijst te zien met alle bestandstypen. Hier zoekt u het .jnlp bestand op.

In de kolom Huidig standaardprogramma ziet u bij het .jnlp een willekeurig programma staan wat niets met Java te maken heeft:

5. Selecteer .jnlp zodat deze regel blauw gemarkeerd wordt

6. Klik vervolgens op Ander programma

7. Klik vervolgens op Meer opties

8. Klik op Een andere app zoeken op deze pc

9. Dubbelklik op de C: schijf

10. Klik door naar de map Program Files (x86) > Java > jre7 > bin

11. In de map bin dubbelklikt u op javaws

In de kolom Huidig standaardprogramma ziet u nu bij het .jnlp het programma Java™ Web Start Launcher

12. Sluit dit scherm af en start Sportlink Club opnieuw op via www.sportlinkclub.nl