Voordat je de widget op jullie verenigingswebsite kunt publiceren moet je deze bij Sportlink Services bestellen. Dit proces verloopt geheel digitaal via de webshop van Sportlink Services in Sportlink Club. Direct na de bestelling kun je de widget publiceren op jullie verenigingswebsite en in gebruik nemen. In het vervolg van dit hoofdstuk wordt het aanvraagproces van de widget in detail beschreven.

Wat heb je nodig

Om de widget aan te kunnen vragen heb je nodig:

• Een computer met internetaansluiting
  • Een geïnstalleerde webbrowser op jouw computer (bv. Google Chrome of Mozilla Firefox)
  • Een geldige login voor de KNVB Sportlink Club Applicatie van jouw vereniging, bestaande uit
    • KNVB Relatiecode van jouw verenging
    • Gebruikersnaam
    • Wachtwoord
  • De bevoegdheid om namens jouw vereniging de voorwaarden verbonden aan het gebruik van de widget te accepteren.

Aanvraagprocedure

Je kunt de widget aanvragen via de shop in Sportlink Club. De webshop wordt ingezet om de widget volledig automatisch voor jouw vereniging klaar te zetten zodra je het aanvraagproces afgerond hebt. In het huidige seizoen zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van de widget. Je vraagt de widget als volgt aan:

1. Open Sportlink Club en log in

2. Ga naar de Shop

3. En open het tabblad losse modules

4. Klik op Bestellen achter KNVB Uitslagen en Programma widget

5. Vul de gegevens in

6. Ga akkoord met de voorwaarden

7. En klik op Bestellen

Vervolgstappen

Nadat je de bovenstaande stappen van de aanvraagprocedure succesvol doorlopen hebt, is de widget geactiveerd voor jouw vereniging en in principe klaar voor gebruik. Om de widget daadwerkelijk te kunnen gebruiken:

• Moet de url van jullie officiële verenigingswebsite geregistreerd worden in Sportlink Club via het menu Vereniging > Verenigingsgegevens
  • Publiceer je de widget op jullie verenigingswebsite