Er zijn twee mogelijkheden om je leden te informeren via een bericht op de app.

Berichten versturen vanuit de app

Om via de app een bericht te kunnen sturen naar je leden en vrijwilligers moet jouw vereniging gebruik maken van Club.Mobiel

En heb je in Sportlink Club de trainingen vastgelegd en de vrijwilligerstaken ingeroosterd? Dan kan je via de app de teamleden en vrijwilligers een bericht sturen. Heb je een activiteit zoals bijv. de afsluitende bbq ingepland via Sportlink Club? Dan heb je ook de mogelijkheid om de deelnemers via de app een bericht te sturen.

Wie mag een bericht versturen?

We hebben bewust gekozen om bepaalde personen de verantwoordelijkheid te geven om een bericht te kunnen sturen naar de vrijwilligers, leden, trainingsleden en of deelnemers bij activiteiten.

Dit zijn de volgende personen:

• de beheerder van een vrijwilligerstaak
  • de beheerder van een voorkeurstaak
  • de contactpersoon van een activiteit
  • de trainer van een training
  • de teammanager van een team (via de aanwezigheid bij de wedstrijd)

Hoe verstuur ik een bericht?

Onderstaand laten we zien hoe je een bericht stuurt naar de vrijwilligers van een bepaalde vrijwilligerstaak.

1. Ga in je programma naar de vrijwilligerstaak

2. Selecteer de vrijwilligers die je een bericht wilt sturen

Afhankelijk van je telefoon (IOS of Android) krijg je onderin of bovenin de opties om een bericht te versturen. In dit voorbeeld is gebruik gemaakt van IOS. Je kunt kiezen uit een bericht, sms of email

3. Kies het icoon voor een bericht

Indien de persoon geen app account heeft krijg je hiervan een melding

4. Typ de tekst die je wilt versturen naar de vrijwilligers

5. En klik op App bericht verzenden

De vrijwilligers zien nu het bericht in hun homefeed.

Berichten versturen vanuit Sportlink Club

Maakt jouw vereniging gebruik van Club.Mobiel? Dan kan je vanuit Sportlink Club berichten versturen naar de leden. De leden, die zichzelf gekoppeld hebben, ontvangen de berichten als notificatie op hun telefoon. Tevens worden deze berichten getoond bij de nieuwsberichten.

In de volgende video leggen we de stappen uit voor het versturen van een pushbericht

Wil je nog even rustig nalezen welke stappen je moet doen om het bericht te sturen? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet:

Neem de volgende stappen om berichten te versturen.

1. Open de werkset en vul deze met de leden die u een bericht wilt sturen

Meer informatie lees Zoek leden en relaties , Werkset - selectie van personen maken

2. Kies in het Dashboard voor Stuur berichten

3. Typ bij Bericht de tekst die u naar uw leden wilt sturen

In het bericht dat uw naar uw leden stuurt kunt u een link meesturen.

4. Vul de url in van de website die u mee wilt sturen in het bericht. Vul voor de url altijd https:// in bijvoorbeeld https://www.google.nl

5. Klik op

De volgende melding verschijnt.

6. Klik op OK

De leden zien vervolgens dit bericht als pushbericht (ook wel notificatie genoemd) in de app.

Hiervoor is het wel vereist dat de leden het ontvangen van pushberichten aan hebben staan. Meer informatie lees Instellingen.