Met de app van Sportlink is het digitaal wedstrijdformulier in te vullen. Onderdeel hiervan is de spelersopgaaf van een wedstrijd. Deze wordt standaard overgenomen van de teamindeling uit Sportlink Club en kan via de app aangepast worden naar de situatie van de wedstrijd. Indien er wijzigingen zijn in de teamindeling die alle komende wedstrijden betreffen kunnen deze via Sportlink Club worden doorgegeven. Voorbeelden hiervan zijn als het vaste rug/capnummer wijzigt, als een speler langdurig geblesseerd is, als er een nieuw staflid bij het team komt.

Teammanager

Het is mogelijk om een teamlid de staffunctie teammanager te geven, zodat deze persoon in de app wijzigingen aan de teamindeling kan doen. Deze functie kan je via Sportlink Club of via jouw bond toekennen aan een persoon. Deze functie valt onder rol Overige Staf of onder Technische staf. Dit is afhankelijk van je bond.

Als deze functie is toegekend zal in het menu een extra optie verschijnen, genaamd Teammanager. Het kan tot maximaal een dag duren voordat deze functionaliteit zichtbaar wordt. Het is ook mogelijk om uit te loggen en weer in te loggen om deze direct te activeren.

Wat kan ik als teammanager doen?

• Het programma inzien van de teams waarbij je als teammanager geregistreerd staat
  • De uitslagen van de wedstrijden bekijken
  • Achteraf doelpuntenmakers registreren (afhankelijk van bond en competitie instellingen)
  • De standen bekijken
  • Verzameltijd voor een wedstrijd instellen
  • De aanwezigheid beheren en instellen voor het team

• Rijschema beheren voor het team

• Berichten uit de app delen via bijvoorbeeld Whatsapp

Je krijgt een extra optie in het menu, genaamd Teammanager. Het aantal teams dat door een teammanager beheerd kan worden via de app is 8.

De teammanager functionaliteit bestaat uit het beperkt wijzigen van de teamopgaaf, dit is:

• toevoegen en verwijderen van stafleden
  • aanpassen of iemand standaard op nieuw te openen wedstrijdformulieren staat
  • aanpassen van standaardfunctie (verdediger/aanvaller)
  • aanpassen van status naar basis/wissel
  • aanpassen van status naar fit/geblesseerd
  • aanpassen van standaard rug/capnummers

Let op: Teammanagers kunnen geen spelers toevoegen of verwijderen van een team. Deze functionaliteit blijft uitsluitend beschikbaar in Sportlink Club, omdat dit een teamoverstijgend karakter heeft, het toevoegen van een speler aan het ene team, zorgt voor verwijderen bij een ander team.