In Sportlink Club is het mogelijk om vrijwilligerswerk en trainingen te organiseren. Daarnaast organiseren verenigingen nog verschillende andere activiteiten voor hun leden. Veel verenigingen hebben op de verenigingswebsite de activiteitenkalender gepubliceerd met daarin alle activiteiten die georganiseerd worden. Deze activiteiten zijn grotendeels onder te verdelen in de volgende categorieën:

• Toernooien (bijv. Schoolvoetbal, Oliebollentoernooi of een dagtoernooi)
  • Feesten (bijv. Barbecue vrijwilligers)
  • Vergaderingen (bijv.. Algemene ledenvergadering)
  • Verenigingsactiviteiten (bijv. Trainingskamp)
  • Overig (bijv. Klaverjassen)

Hoe maak ik een verenigingsactiviteit aan?

Neem de volgende stappen om een verenigingsactiviteit te organiseren in Sportlink Club.

1. Kies menu item Activiteiten

2. En kies vervolgens Verenigingskalenders

Het volgende scherm wordt getoond. U ziet nu de kalender waarin de activiteiten gepland kunnen worden.

3. Dubbelklik op de dag van de activiteit

Het volgende scherm wordt getoond.

4. Vul de omschrijving van de activiteit in. Bijvoorbeeld Oliebollentoernooi

5. Selecteer de gewenste datum en tijdstip

6. Indien gewenst kunt u aangeven of de activiteit de hele dag duurt of op meer dagen plaats vindt.

7. Selecteer de gewenste kalender

8. Selecteer de gewenste locatie

Info: Klik op om aanvullende locaties toe te voegen.

9. Vul indien gewenst aanvullende informatie toe in het veld Opmerkingen

10. Vul hier uw verenigingswebsite in

11. Wilt u de activiteit tonen op uw website en in de app van Sportlink? Plaats hier een vinkje

12. Wilt u dat leden zich kunnen aanmelden via de app van Sportlink? Plaats hier een vinkje

13. Klik tot slot op Toepassen. De activiteit is nu zichtbaar in uw kalender

14. Om de activiteit op te slaan klik op

De activiteit is nu toegevoegd in uw verenigingskalender.

Beheerder aanmaken en deelnemers toevoegen

Per verenigingsactiviteit is het mogelijk om een beheerder aan te stellen. Aanvullend kunt u in Sportlink Club ook deelnemers toevoegen bij de activiteit.

1. Klik op Bewerken

Het volgende scherm wordt getoond.

Hier kunt u aangeven of de afspraak geldt voor de hele vereniging.

2. Selecteer wat u wilt toevoegen (deelnemers of de beheerder)

Zet in de gewenste werkset de personen die u wilt toevoegen als beheerder of als deelnemers. Meer informatie lees Selectie van personen maken.

3. Selecteer de werkset

4. En klik op Volgende

Het volgende scherm wordt getoond.

5. Selecteer de personen die u als beheerder of deelnemer wilt toewijzen aan de activiteit

6. Klik op Toepassen indien u nog extra personen wilt toewijzen. Bent u bijvoorbeeld begonnen met het toewijzen van de beheerder, dan kunt u nu de deelnemers toevoegen.

7. Klik op Toepassen en sluiten indien u klaar bent met het toewijzen van deelnemers en beheerders

In onderstaand scherm ziet u het aantal deelnemers en beheerders.

Hoe wijzig/ verwijder ik een verenigingsactiviteit?

1. Dubbelklik op de activiteit in de kalender

Het volgende scherm wordt getoond.

2. Klik op Toepassen zodra u de wijzigingen wilt toepassen

3. Klik op Verwijderen indien u de activiteit wilt verwijderen