Ben jij de beheerder van Sportlink Club?

Dan kun je met onderstaande aan de slag om ervoor te zorgen dat de juiste personen (waaronder eventueel jijzelf) weer kunnen inloggen in Sportlink Club.

Ben jij niet de beheerder van Sportlink Club en kun je niet meer inloggen in Sportlink Club?

Dan vragen we je contact op te nemen met de beheerder binnen jouw vereniging om met onderstaande aan de slag te gaan. De beheerder kan ervoor zorgen dat je weer kunt inloggen in Sportlink Club. Hieronder enige uitleg over de gebruikersregistratie.

Gebruikersregistratie

We hebben gemerkt dat veel gebruikers van Sportlink Club nog niet aan een unieke relatiecode zijn gekoppeld. En bij een juiste administratie hoort ook dat alle gebruikers van de Sportlink Club goed geregistreerd staan. Hierover hebben we in november 2015 en juni 2016 een nieuwsupdate over verstuurd. Om ervoor te zorgen dat alle gebruikers van Sportlink Club binnen de vereniging juist geregistreerd staan, verzoeken wij de beheerder van Sportlink Club binnen jouw vereniging, om iedere gebruiker aan de juiste persoon/relatiecode te koppelen.

Bij de gebruikers waar dit vóór 19 juli 2016 niet gebeurd is, is toegang tot Sportlink Club geblokkeerd.

Het is dus mogelijk dat verschillende personen binnen de vereniging per 19 juli ineens geen toegang hebben tot Sportlink Club. Wij begrijpen uiteraard dat dit vervelend is en willen jullie graag weer op weg helpen.

Kun jij als beheerder niet inloggen in Sportlink Club?

Veel beheerders maken naast de gebruikersnaam ‘beheer’ een eigen gebruikersnaam aan waarmee ze sinds 19 juli niet kunnen inloggen. Dat is mogelijk, als het door jou aangemaakte account is gekoppeld aan dezelfde persoon als waar ‘beheer’ aan gekoppeld is. De gebruikersnaam ‘beheer’ is het officiële account voor de beheerder, waarmee je te allen tijde kunt inloggen. Werk daarom met je account onder de gebruikersnaam ‘beheer’, dan heb je overal recht toe. Zodra je bent ingelogd met de gebruikersnaam ‘beheer’, kun je (alleen wanneer nodig) aan de slag met het gebruikersbeheer zoals hieronder beschreven.

Hoe koppel je gebruikers aan een persoon?

We hebben je al enigszins op weg geholpen, door alle personen die niet aan een unieke relatiecode zijn gekoppeld, roze te arceren: Zie Vereniging > Beheer > Gebruikersbeheer in Sportlink Club. We vragen jou als Sportlink Club beheerder, om de roze gearceerde gebruikers aan een uniek persoon te koppelen.

We hebben een handleiding opgesteld waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe de beheerder van Sportlink Club de gebruikers kan koppelen aan de juiste personen. Het is heel eenvoudig!

Werken er veel personen binnen de vereniging met een unieke gebruikersnaam voor het Digitaal Wedstrijdformulier? En waren die gebruikers wel allemaal aan één en dezelfde relatiecode gekoppeld? Dan kunnen ook zij per 19 juli niet meer inloggen.

Dan geven we je graag het volgende advies:

• Maak één nieuwe (fictieve) relatie aan in Sportlink Club waarmee alle DWF gebruikers kunnen inloggen. Deze relatie noem je bijvoorbeeld ‘DWF gebruiker’ waar je een algemeen e-mailadres bij toevoegt.
  • Dit betekent dat je niet meer werkt met allerlei verschillende gebruikersnamen, maar nu met 1 gebruikersnaam werkt waarmee alle DWF gebruikers binnen de vereniging kunnen inloggen.
  • Zodra je 1 gebruiker voor het DWF hebt aangemaakt, deel je de inloggegevens voor Sportlink Club met alle personen die met het DWF gaan werken.
  • Let wel, het gaat hier puur om de gebruikers van het DWF. Voor bijvoorbeeld de secretaris en penningmeester hou je wel een aparte gebruikersnaam en inloggegevens.
  • Extra: Aan het eind van ieder seizoen vertrekken veel leiders (en andere DWF gebruikers) en daarom is het wel verstandig om ieder jaar het wachtwoord te wijzigen.

Hieronder een fictief voorbeeld van hoe een overzicht van de gebruikers eruit kan zien, waarbij de administratie op orde is:

Gebruikersnaam
Naam
E-mail
Relatiecode
Penningmeester
Hans Jansen
hans.jansen@...com
FLG4479
Secretaris
Peter Hendriks
peter.hendriks@..com
LZJ53213
DWF gebruiker jeugd
DWF jeugd
dwfjeugd@...com
FTR1572*
DWF gebruiker senioren
DWF senioren
dwfsenioren@...com
GVB2479*
Beheerder
Bram Vlug
bram.vlug@...com
LZJ2846