Nieuw seizoen, nieuwe teams

Nadat een wedstrijdseizoen is afgelopen wijzigen vaak de team-indelingen binnen jullie vereniging. Er vallen teams af binnen een leeftijdcategorie, of er komen er bij. De website moet natuurlijk ook worden aangepast. Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

• Oude teampagina's verwijderen en in één keer nieuwe aanmaken

Volg deze stappen

• Handmatig bestaande teampagina's en de bijbehorende categorieën en menuopties aanpassen

Volg deze stappen

Teampagina's verwijderen en in bulk weer aanmaken

1. Log in als beheerder

2. Ga naar het overzicht pagina's via de knop Pagina's

3. Vink de pagina's aan die je wilt verwijderen (zie afbeelding hieronder) en verplaats ze naar de prullenbak

4. Ga naar de prullenbak en verwijder deze pagina's daar ook

5. Klik op de knop Nieuw

6. Kies voor één van de opties met bulkteam

Let op:

Kies bij de optie Bulkteam géén categorieën. Hiermee wordt geen rekening gehouden.

Het kan even duren voor alle pagina's gegenereerd zijn

Let op:

Als je lokale teams hebt gekoppeld aan bondsteams, worden er in principe twee pagina's per bondsteam aangemaakt.

Check in het overzicht de pagina's met een categorie zonder teamcode erin, en gooi die weg. Echte lokale teams mogen natuurlijk blijven staan!

7. Ga naar de menu-widget en controleer op alle menu-opties nog kloppen, maak indien nodig nieuwe menu-opties aan voor nieuwe pagina's.

Hoe de menu-widget werkt lees je hier: Menu-opties toevoegen, wijzigen en verwijderen

Teampagina's aanpassen

1. Log in als beheerder

2. Ga naar de betreffende teampagina via het menu

3. Open de eigenschappen van de teampagina via de knop Pagina instellingen

Het onderhoudscherm van de teampagina wordt geopend (zie afbeelding hieronder)

4. Kies het correcte team in de dropdown Team*, pas de titel van de pagina aan en de URL.

Kies géén categorie.

5. Druk op Opslaan

6. Open vervolgens de tekst widget waar de kop van de teampagina in staat (zie afbeelding hieronder)

7. Vul de nieuwe koptekst in bij Titel en sla op (zie afbeelding hieronder)

8. Open nu de menu widget om de menuoptie van de pagina aan te passen (zie afbeelding hieronder)

9. Vul de nieuwe titel in zoals die in het menu moet komen (zie afbeelding hieronder)

De verwijzing moet al goed staan na het aanpassen van de eigenschappen van de pagina.

Misschien wil je nog de categorieën waar de teampagina's aan gekoppeld zijn, van naam laten wijzigen. Hoe dit moet lees je hier: Hoe kan ik categorieën aanpassen?