Via de Media manager kun je bestanden, zoals foto's, pdf-documenten en MS-Word-bestanden, uploaden naar, beheren op en verwijderen van je verenigingswebsite. De Media manager is een standaard Wordpress-functionaliteit en deze is beschikbaar via de knop Media manager via de frontend na inloggen als beheerder van de website.

Deze pagina biedt de volgende informatie:

In de Media manager zie je de reeds aanwezige bestanden staan in lijst of tegels (naar keuze). De Media manager biedt hier verschillende mogelijkheden.

Documenten en foto's uploaden

Om één of meerdere bestanden te uploaden naar de Media manager gebruik je de knop Nieuw bestand.

Je kunt dan via de verkenner het bestand (de bestanden) opzoeken op je lokale computer en ze naar de omkaderde ruimte slepen.

Verwijzingen plaatsen naar fotobestanden

In bijvoorbeeld een tekstwidget kan een verwijzing worden geplaatst naar een fotobestand uit de Media manager. Zie hiervoor de pagina Foto's uit de Media manager op de website plaatsen

Verwijzingen maken naar andere documenten

Hoe je in bijvoorbeeld een tekstwidget een verwijzing plaatst naar een document - bijvoorbeeld een PDF-bestand - kun je hier lezen: How to add a link to a downloadable document (dit is een externe link)