Sinds maart 2017 (Mac OS Sierra, versie 10.12) is er e.e.a. veranderd op het gebied van beveiliging. De GateKeeper-functie heeft standaard geen optie meer om programma's vanaf elke willekeurige bron toe te staan, en Java voor webgebruik staat standaard uit. Hierdoor werkt Sportlink Club niet.

Met onderstaande stappen kun je e.e.a. zo zetten dat Sportlink Club/Bond weer wel werkt:

1. Installeer Java voor Mac OS X of OpenWebStart (alternatief voor Java)
  2. Open een terminal venster
  3. Voer het commando "sudo spctl --master-disable" uit
  4. Open systeem voorkeuren
  5. Ga naar "Beveiliging en Privacy", tab "Algemeen"
  6. Stel in: "Sta programma's toe die zijn … bij: Elke willekeurige bron"
  7. Ga terug naar de systeem voorkeuren
  8. Open het Java control panel
  9. Ga naar de tab security
  10. Vink "Enable Java content in the browser" aan

Sportlink Club zou nu normaal moeten opstarten.