In de pakketten (voor voetbalverenigingen) en in de losse producten Club.Website en Club.Dataservice (voor honk en softbal, handbal, voetbal en korfbalverenigingen) zit Club.Ads inbegrepen. Met Club.Ads kun je heel eenvoudig advertenties en/of sponsoruitingen tonen op de website van je vereniging.

Soorten advertenties/sponsoruitingen

Advertenties en sponsoruitingen worden getoond in de vorm van banners. Hiervan zijn verschillende vormen:

Banners voor een groot beeldscherm (computer)

1. Splashpage

De splashpage wordt één keer per browsersessie getoond, als de website wordt geopend. Er wordt dan een cookie vanuit het bannersysteem gezet. De splashpage wordt altijd in het midden van het scherm gezet met een donker transparante achtergrond. De gebruiker kan deze splashpage wegklikken. De minimale schermbreedte waarop de splashpage getoond wordt is 1025px.

of

2. Hoofd-sponsor banner (groen)

Deze banner wordt rechtsboven over de header-carrousel getoond. De minimale schermbreedte waarop deze banner getoond wordt is 1025px.

3. Billboard of Leaderboard (geel)

De billboard wordt onder de header-carrousel en het menu getoond. De minimale schermbreedte waarop deze getoond wordt is 1025px.

4. Skyscraper (oranje)

De skyscraper wordt alleen op grotere schermen getoond en staat altijd rechtsboven naast de “main-content”. De minimale schermbreedte waarop deze getoond wordt is 1794px.

5a. Halfpage Ad (rood) - Rectangle (paars) - Overige Sponsors (wit)

Deze advertenties worden alleen in de advertentie-widget getoond. De advertentie widget kan op iedere gewenste plek op een pagina worden neergezet. Je kunt deze bijvoorbeeld in de sidebar plaatsen of naast een widget met nieuwsberichten. De minimale schermbreedte waarop deze getoond wordt is 1025px.

In de advertentie widget wordt of de Halfpage Ad of de Rectangle getoond (Zie Club.Ads dashboard). Daarnaast is er bij de Rectangle de mogelijkheid om daaronder nog een Overige sponsor-banner te plaatsen. Dit gebeurt vanuit Club.Ads.

NB: De minimale breedte van een “Halfpage Ad” of “Rectangle” is echter wel 336px. Om te voorkomen dat er advertenties in te smalle “kolommen” worden geplaatst hebben we een check ingebouwd. Op het moment dat de advertentie niet in de kolom past, wordt deze niet geplaatst / getoond (en dus ook niet geteld). Er verschijnt op dat moment dus een lege advertentie widget.

5b. Hardcoded: Halfpage - Rectangle & Overige Sponsors (geen advertentie widget!)
Deze positie is vast en niet te veranderen door jullie als vereniging. De advertenties staan altijd bovenaan in de sidebar. Als er geen sidebar is word deze ook niet getoond.
Dit is dus niet de advertentie widget. Wel worden er dezelfde advertenties getoond als in de advertentie widget.

De bijgevoegde afbeeldingen tonen de verschillende opties met de "vaste positie" advertenties. Dit zijn dezelfde advertenties als in de advertentie-widget, alleen staan deze op een positie daar buiten.

Banner voor een klein beeldscherm (tablet)

1. Hoofd-sponsor banner

Op tablet-formaat wordt alleen deze banner getoond. Deze staat onder de header-carrousel. De maximale schermbreedte waarop deze banner getoond wordt is 1024px. De minimale schermbreedte is 768px.

Banner voor een het beeldscherm van een mobiele telefoon

1. Mobiele Rectangle

De mobiele rectangle wordt getoond op de plek van de advertentie-widget(s) en billboard / leaderboard. De maximale schermbreedte waarop deze getoond wordt is 767px.

Welke banners worden getoond bij welke schermgroottes?

In de onderstaande tabel zie je bij welke schermbreedte je welke advertentie of sponsoruitingen je kunt verwachten.

Type bannerMobiel (<768px)Klein scherm (768-1024px)Groot scherm (1024-1793px)Hoge resolutie (>1794px)Formaat (bxh)
Mobiele rectangleX

320x240
Hoofdsponsor
XXX600x160
Billboard/leaderboard

XX970x250
728x90
Skyscraper

X120x600
Halfpage ad

XX336x600
Rectangle

XX336x280
Splashpage

XX800x600
Overige sponsor banner

XX336x280

Aan de slag

Hoe Club.Ads precies werkt kun je lezen op de pagina Eenvoudig geld verdienen voor de vereniging! Hoe werkt het?