Hebben voetballers geen (plastic) spelerspas meer nodig?

In het voorjaar van 2017 is de KNVB geheel - na het zaalvoetbal ook het veldvoetbal - overgeschakeld op het gebruik van het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) en de daarbij behorende digitale spelerspassen. Deze zijn beschikbaar via de app KNVB Wedstrijdzaken op een Apple of Android smartphone of tablet. Daarom hoef je als administrateur geen pasfoto's meer op te sturen naar de Edesk van de KNVB en zul je ook geen plastic spelerspassen meer ontvangen.

Hoe gaat dat dan nu met pasfoto's?

Voor alle KNVB-leden zijn (sinds juni 2017) in Sportlink Club alle reeds aangeleverde pasfoto's ingelezen. Indien er voor een (nieuw) spelend lid nog geen pasfoto in Sportlink Club aanwezig is, kun je deze eenvoudig zelf toevoegen zodat deze als digitale spelerspas zichtbaar wordt in de app.

Hoe kan ik zien welke spelers er nog geen pasfoto hebben in Sportlink Club?

In Sportlink Club kun je gebruik maken van het zoekscherm Teams om alle leden te vinden die in teams zijn ingedeeld. Met behulp van de knop Kolommen wijzigen kun je de kolom Heeft foto? toevoegen (zie afbeelding hieronder).