1. Ik weet niet met welk e-mailadres ik bekend ben bij de club. Hoe kom ik daar achter?

Eigenlijk heel simpel. Dat moet je bij de ledenadministratie van je club navragen. Tip: Ontvang je de rekening voor contributie van je club via e-mail? Dan is de kans heel groot dat dat het juiste mailadres is.

2. Is deze app voor mij bedoeld?

Ja! Deze voetbal.nl app is voor iedereen die geïnteresseerd is in het amateurvoetbal. Maar: als je bijvoorbeeld vanuit een rol als scheidrechter, wedstrijdsecretaris, aanvoerder, leider iets wil doen met een digitale wedstrijdformulier is de app KNVB Wedstrijdzaken ook van belang.

3. Ik kan de app alleen als 'toeschouwer' gebruiken. Hoe kan dat?

Dat komt omdat we je mailadres niet herkennen. Op basis van je mailadres kunnen we vaststellen wie je bent en bij welke club je hoort. Dus zorg dat je club het juiste mailadres in Sportlink zet en registreer vervolgens opnieuw.

Als je geen lid bent van een club, kun de app als 'toeschouwer' gebruiken. Zo kun je teams, clubs en spelers volgen. dus je krijgt veel te zien. Maar de app is natuurlijk veel leuker als je verbonden bent met je club. Dan zie je bijvoorbeeld ineens jouw programma op het startscherm.

4. De club heeft mijn mailadres niet. Wat nu?

Geef je mailadres dan snel door aan de club. Zodra je club het mailadres heeft vastgelegd kan je je registreren en weet de app wie je bent. Wel zo handig: dan tonen we gelijk jouw programma.

5. Ik denk dat de club nog een oud mailadres van mij heeft. Wat nu?

Geef je correcte mailadres dan snel door aan de club. Zodra je club het mailadres heeft vastgelegd kan je de registratie afmaken en zal de app je echt herkennen en informatie op maat geven.

6. Ik heb al een account voor de KNVB Wedstrijdzaken app. Kan ik daar ook mee inloggen?

Ja! Dat kan. Sterker nog. De combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord kan je in de toekomst voor meer voetbal/KNVB sites en apps gebruiken.

7. Ik ben bij verschillende clubs lid. Wat nu?

Dat is perfect. Als het goed is, komen je lidcode en mailadres overeen bij alle clubs en zie je gelijk alle informatie van die clubs in de app. En als er info van een club ontbreekt, kan je er vanuit gaan dat bij de club een ander mailadres bekend is. Als je dat aanpast, is je programma compleet.

8. Ik gebruik de app voor mijn kinderen die nog geen mailadres hebben. Hoe registreer ik dan?

Eigenlijk heb je 2 opties:

- Je kunt de app gebruiken als 'toeschouwer'. Dan kun je teams en spelers volgen en zo het programma van je kinderen zien. Ook ontvang je notificaties als wedstrijden wijzigen.

- Andere optie is jouw mailadres bij de club vast te leggen als mailadres van je kind. Dan kun je het programma van je kind, maar ook zaken als trainingen, vrijwilligerswerk zien én natuurlijk pushberichten vanuit de club ontvangen. Mocht je meer kinderen hebben en/of ook zelf spelen, dan zijn er dus meer personen gekoppeld aan dat mailadres. Bij uitloggen/inloggen kun je dan kiezen voor welke persoon je de app wil inzien.

9. Ik krijg geen mails. Wat kan er mis zijn?

Bij het registreren ontvang je van ons een mail. Hiermee kun je de registratie voltooien. We sturen deze mail om te voorkomen dat iemand anders jouw mailadres gebruikt. Soms lijkt het alsof de mail niet binnenkomt. Kijk dan ook even in de map 'Ongewenste mail'. Het kan zomaar zijn dat jouw mailprogramma de mail daar heeft neergezet. Krijg je daarna ook niets binnen? Controleer dan of je geen typefoutje hebt gemaakt in dje mailadres.

10. Ik ben mijn wachtwoord vergeten voor de website van voetbal.nl of voor de app van Voetbal.nl

Via Wachtwoord vergeten kan je jouw wachtwoord opvragen en of resetten

11. Ik wil graag mijn account verwijderen

Wanneer je bent ingelogd heb je zelf de optie om je account te verwijderen.

Op de website van voetbal.nl:

Dat kan onder profiel en dan instellingen. Onderaan op deze pagina heb je de mogelijkheid om je account te verwijderen. Indien je dit account verwijderd kan je niet meer met dit e-mailadres inloggen in de app van voetbal.nl

In de app van voetbal.nl:

Via instellingen in de app kan je kiezen om je KNVB account te verwijderen. Indien je dit account verwijderd kan je niet meer met dit e-mailadres inloggen op de website van voetbal.nl

12. Hoe kan ik me aanmelden op de website van voetbal.nl?

Hiervoor heb je een gratis voetbal.nl account nodig. Om een account aan te maken moet je de volgende stappen doorlopen:

1) Ga naar www.voetbal.nl

2) Klik op de knop Meld je aan

3) Vul je e-mailadres en gewenste wachtwoord in

4) Bevestig je registratie door te klikken op de link die je hebt ontvangen in je opgegeven e-mailadres

5) Nu heb je een account voor zowel www.voetbal.nl en de voetbal.nl app

13. Hoe kan ik me registreren voor de app van voetbal.nl?

Om aan de slag te gaan met de app dien je jezelf te registreren in de app. Op pagina Voor het eerst aan de slag met de app van voetbal.nl staat beschreven hoe je jezelf kan registreren en aansluitend kan inloggen.

Indien je al een KNVB account hebt aangemaakt op de website van voetbal.nl kan je direct inloggen met hetzelfde e-mailadres.

14. Kan ik ook inloggen met een ander account in de app van voetbal.nl?

Via je Instellingen in de app kan je uitloggen in de app. Vervolgens kan je inloggen met een ander e-mailadres.

15. Ik heb na mijn registratie in de app of op de website van Voetbal.nl geen e-mail ontvangen. Wat nu?

Het is mogelijk dat de e-mail in je postvak ongewenst of bij je spam terecht is gekomen. Mocht dit niet het geval zijn, kan je je vraag stellen via ons Online Helpdesksysteem