Voorbereidingen

Voorafgaand de wedstrijd dient de spelersopgaaf door beide teams ingevuld te worden en dient de scheidsrechter de legitimatiebewijzen te controleren. Zodra beide acties uitgevoerd zijn kan je op de wedstrijddag het digitale wedstrijdformulier gaan invullen.

Spelersopgaaf invullen door staf/ en teamleden

Legitimatiecontrole door de scheidsrechter

Inloggen met je verenigingsaccount

Elke basketball vereniging heeft een verenigingsaccount om in te loggen in de Basketball.nl app op de tablet. Dit account gebruik je op wedstrijddagen om het digitaal wedstrijdformulier in te vullen.

1. Download de Basketball.nl app via de playstore of appstore

Het volgende scherm wordt getoond

Jullie hoeven het verenigingsaccount niet te registeren en kunnen direct inloggen met de ontvangen gegevens.

2. Kies Inloggen

3. Vul hier het e-mailadres en het wachtwoord in dat jullie ontvangen hebben

4. Klik op Inloggen

Je bent nu ingelogd in de Basketball.nl app. Op de homepagina zie je diverse berichten, zoals wedstrijdwijzigingen, nieuwsberichten

Verenigingsaccount

Om het digitale wedstrijdformulier in te vullen ga je eerst naar Programma, kiest de wedstrijd en klik vervolgens op Digitaal wedstrijdformulier

Status teams

Allereerst worden de twee spelende teams getoond met de status van dat team.

Indien de status nog op 'wacht op team' staat dient de spelersopgaaf nog ingevoerd te worden. Het betreffende team heeft de opgaaf nog niet ingevoerd. Dit kan alsnog door een speler/ aanvoerder of coach van het team gedaan worden. Of via het verenigingsaccount.

Spelersopgaaf

Voorafgaand de wedstrijd hebben beide teams de teamopgaaf ingevuld. Indien dit niet gedaan is kan je met het verenigingsaccount alsnog de teamopgaaf invullen.

Klik op het logo van het betreffende team om de spelersopgaaf te openen.

Je ziet hier de spelers en staf staan die in het bondsteam zijn ingedeeld. Onder 'staf' wordt verstaan: coaches, teammanagers en verzorgers.

Bewerken speler

Mocht een speler op het laatste moment toch mee doen of geblesseerd raken is het mogelijk om dit aan te passen in de spelersopgaaf. Tot het moment dat de wedstrijd is vastgelegd kan je nog wijzigingen invoeren.

1. Selecteer de speler door deze aan te klikken. Vervolgens zie je opties om de speler aan te passen.

Uitleg icoontjes:

Speler verwijderen

Speler basis/wissel speler maken

Aanvoerder instellen

Toevoegen van spelers/staf

1. Via het plusje rechtsboven kom je in het scherm waarin je extra spelers of staf kunt selecteren

2. Kies eerst waarop je wilt zoeken (speler of staf)

3. Vul vervolgens (een deel van) de voor of achternaam of relatiecode in

4. Klik op de speler of het staflid die je wilt toevoegen

Onder staf wordt verstaan coaches, teammanagers en verzorgers.

Wisselen van basis/wissel en overige rollen toekennen

Het is ook mogelijk om overige rollen toe te kennen. Ook is het mogelijk om spelers basis of wissel te maken.

Vervolgens kan je de persoon basis of wissel speler maken via het -icoontje.

Het is noodzakelijk om voorafgaand aan de wedstrijd alle wisselspelers toe te voegen. Dit kan achteraf alleen nog door de official gedaan worden

Legitimatiecontrole

De scheidsrechter heeft ook via het verenigingsaccount op de tablet de mogelijkheid om de legitimatiecontrole uit te voeren.

Meldingen

Afhankelijk van de klasse van het team zijn er diverse eisen waar een opgave aan moet voldoen.

Zolang dit soort meldingen getoond worden, kan het formulier niet geaccordeerd worden.

Zodra voldaan is aan alle voorwaarden verschijnt de melding: Spelersopgaaf is correct

Wedstrijdverslag

Als de spelersopgave en legitimatiecontrole zijn uitgevoerd kan je naar het wedstrijdverslag.

Je krijgt dan het volgende formulier te zien.

Bekijk het volgende filmpje hoe je de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd kunt vastleggen.