Heeft jouw vereniging interesse in Club.Dataservice, maar is één en ander toch nog niet helemaal duidelijk? Klik op de vraag hieronder en het antwoord verschijnt.

Voor wie is Club.Dataservice geschikt? En voor wie niet?

Club.Dataservice raden wij aan verenigingen aan die via diverse communicatiekanalen met hun leden willen communiceren. Wanneer jouw vereniging de digitale communicatiekanalen in eigen beheer heeft en deze wil verrijken met data uit Sportlink Club kun je via Club.Dataservice hier je eigen vorm aan geven.

Bij twijfel: bel dan vooral de Servicedesk!

Wat krijg ik precies?

Elke Club.Dataservice gebruiker krijgt de beschikking over ruwe data uit de Sportlink systemen die geïntegreerd kunnen worden in verschillende communicatie-producten, zoals bijvoorbeeld een website, een mobiele app of een narrowcasting-applicatie. Deze data worden aangeboden in de vorm van JSON-feeds, via een aanroep van de webservice met de ClientID van de vereniging, de artikelnaam en eventuele argumenten en parameters.

Voor degenen die niet ervaren zijn met het werken met JSON-feeds heeft Sportlink een eenvoudige tool ontwikkeld om het werken met webservices toegankelijker te maken. Deze tool noemen we de Javascript Library. Met de Javascript Library kun je (of vooral de webbouwer) door middel van het enkele handelingen een stukje HTML-code genereren. Deze code kun je op jullie website plaatsen en de data worden getoond. Deze Javascript Library werkt met de ClientID van de vereniging.

VOORBEELD: Je wilt de verjaardagen van de leden te tonen op de website. Kies het artikel in de Javascript Library, geef aan hoeveel dagen in de toekomst je getoond wilt zien, welke informatie je getoond wilt hebben en de Javascript Library genereert kant-en-klare HTML-code. Deze kunt je, of de webbouwer, in de verenigingswebsite plakken.

Let op:

De Javascript Library is niet het product dat de vereniging afneemt, maar slechts een hulpmiddel om snel gegevens op de website te krijgen. Met Club.Dataservice verkrijgt de vereniging alleen het recht om de gegevens te gebruiken. Wil je meer dan in de Javascript Library gegenereerd kan worden dan zul je dit zelf moeten (laten) programmeren.

Wat zijn de kosten van Club.Dataservice?

Het tarief van Club.Dataservice is afhankelijk van het aantal leden van de vereniging. Ga naar de Shop in Sportlink Club (zie afbeelding hieronder), klik op Bestellen en het tarief van Club.Dataservice voor jouw vereniging verschijnt.

Hoe kan ik Club.Dataservice aanschaffen?

1. Je bestelt Club.Dataservice in de Shop in Sportlink Club (zie afbeelding hieronder)

2. Er wordt vervolgens een ClientID voor de vereniging aangemaakt. De ClientID is zichtbaar in Sportlink Club via het menu Vereniging > Beheer > Gebruikersbeheer en vervolgens het tabblad Clubsite. Meer info zie Inloggegevens verenigingswebsite

3. Nu kun je zelf aan de slag met het maken van de website. Hierbij kun je gebruik maken van data uit Sportlink. Als extra hulpmiddel is er door Sportlink een Javascript Library ontwikkeld die je kunt gebruiken bij het maken van de website.