Bij Sportlink Services staat veiligheid hoog in het vaandel, net als bij jullie club op het speelveld.

Jullie Club.Website is dan ook prima beveiligd tegen hacken en de persoonsgegevens van jullie leden zijn in goede handen.

Op elke Sportlink Club.Website draait een HTTPS certificaat. Dit kun je zien aan het bekende slotje in de browsers.

Er zijn op internet veel websites die andere websites op veiligheid controleren. Deze kijken onder andere ook naar IPv6, DNSSEC, HTST en Security Headers. Deze vier zaken zijn voor ons en onze klanten niet van belang.

  • IPv6 is geen security issue. Daarbij komt zijn de Nederlandse providers nog niet klaar voor IPv6. Het heeft vooralsnog geen toegevoegde waarde.
  • DNSSEC is ook geen security issue. Het is puur bedoeld om de route te controleren naar jullie Club.Website.
  • HSTS forceert HTTPS verkeer als er een HTTP-verbinding naar jullie Club.Website wordt aangevraagd. Aangezien de Club.Websites al HTTPS-gecertificeerd zijn en alle aanvragen naar de HTTPS-site wordt doorgestuurd heeft dit geen toegevoegde waarde.
  • Security Header is een extra beveiligingslaag die bedrijven aan kunnen leggen met betrekking tot hun website.

Uiteraard gebruiken bedrijven die dit wel geïmplementeerd hebben dit als marketing tool maar de waarde ervan wordt overschat en er wordt onnodig paniek veroorzaakt. Onze ICT afdeling is up to date met alle ontwikkelingen en acteert daar ook op. Alle noodzakelijke punten zijn aangepakt en worden aangepast als dit nodig blijkt te zijn.