App updates 8 augustus 2023

Op deze pagina lees je alles over de nieuwe mogelijkheden in onze apps. In deze update meer mogelijkheden voor teamverantwoordelijken zoals de coaches en begeleiders. En we hebben een eerste (maar wel een hele handige) stap gemaakt zodat je je naast het meerijden ook voor andere teamtaken kunt inschrijven/aanmelden.

Wie gaat er vlaggen, doet de was of regelt het fruit voor in de rust? Extra teamtaken in de Voetbal.nl app!

Wie rijdt er de volgende uitwedstrijd? Een 'taak' die vaak door de teamleden onderling wordt geregeld in de Voetbal.nl app. We gaan in de app nog meer teamtaken mogelijk maken. Mogelijkheden om het de team- en stafleden zo gemakkelijk mogelijk te maken alles rondom het team te organiseren. En daar hebben we per 8 augustus een eerste stap in gezet.

Vanaf nu zie je bij iedere wedstrijd onder het tabblad Mijn Team naast Vervoer ook de taken Vlaggen, Wassen en Teamfruit. Iedereen binnen het team kan per wedstrijd in de app aangeven welke taken men wil doen. Zo verdeel je met behulp van de app eenvoudig alle taken die in jouw team moeten worden gedaan. En een persoon met de App Admin rechten (denk aan een Teammanager of een Coach) kan deze toewijzen.

Zoals gezegd is dit een eerste stap meer teamtaken in de app aan te bieden. We werken snel naar stap twee zodat iedereen die zich voor een taak heeft aangemeld, de taak ook direct in het persoonlijke programma (dus bij je wedstrijden etc.) in de app ziet staan. En er komt een overzicht waar je in één oogopslag kunt zien welke teamleden welke teamtaken hebben gedaan. Kees heeft al 2 keer gewassen, Henk en Bart 4 keer. Fijn voor een teammanager om dit overzicht erbij te pakken als er nog een aantal teamtaken verdeeld moeten worden.

Meer mogelijkheden voor teamverantwoordelijken

Spelers, ouders en toeschouwers hebben in de app allerlei mogelijkheden. Maar voor teammanagers zijn er extra functies in de app beschikbaar. Zij moeten tenslotte alles rondom het team organiseren. De mogelijkheden voor de teammanagers zijn vanaf nu ook voor andere teamverantwoordelijken beschikbaar. Want ook zij willen graag zaken voor het team regelen. Zo wil bijvoorbeeld de coach zelf graag de aanwezigheid van spelers en staf voor aanstaande wedstrijd regelen. Maar ook het invullen van de spelersopgaaf, het indienen van de lijst met spelers voor het hele seizoen. De app biedt vanaf nu alle mogelijkheden om zaken voor het team goed te kunnen organiseren. Hieronder een overzicht voor de sporten waar deze mogelijkheden voor teamverantwoordelijken zijn uitgebreid:

• Basketbal: alle 'Coaches' hebben toegang tot de extra mogelijkheden.
  • Korfbal: alle 'Hoofdcoaches' en 'Assistent-Coaches' hebben toegang tot de extra mogelijkheden.
  • Handbal: alle 'Teamverantwoordelijken' en 'Begeleiders' hebben toegang tot de extra mogelijkheden.

Om gebruik te kunnen maken van de extra mogelijkheden hoeven personen met de hierboven genoemde rollen niks te doen. De extra functies zijn per 8 augustus automatisch in de app beschikbaar. Belangrijk is uiteraard wel dat men in Sportlink Club als Coach, Hoofdcoach, Assistent-Coach, Teamverantwoordelijke of als Begeleider staat geregistreerd.

Extra verbeteringen en uitbreidingen in onze apps

Naast bovengenoemde uitbreidingen van onze apps hebben we ook nog een aantal relatief kleine verbeteringen beschikbaar gesteld. We zetten ze onder elkaar:

• Op zoek naar een team in de app? Vanaf nu is het zoeken naar (of beter gezegd het vinden van) teams in de app een stuk gemakkelijker. Vul de verenigingsnaam in en vervolgens verschijnen direct alle teams van de betreffende vereniging. Voorheen werden maximaal 50 resultaten/teams getoond. Maar er zijn ook verenigingen met méér dan 50 teams. Vanaf nu worden werkelijk alle teams direct getoond.
  • In de KNVB Wedstrijdzaken app: assistent-scheidsrechters zien bij het rapporteren een extra vragenlijst. Belangrijk dat de bond via deze route meer informatie over wedstrijden krijgt.