Het is mogelijk wedstrijden uit je programma overzicht aan je Agenda app op je telefoon te koppelen, zodat wedstrijden zichtbaar zijn in je eigen agenda. Dit geldt voor alle Sportlink apps, behalve de KNVB Wedstrijdzaken en de Voetbal.nl app. Daar is de agenda functie (nog) niet beschikbaar. Vrijwilligerstaken worden (nog) niet ondersteund.

Sportlink biedt deze functionaliteit aan via het abonneren op een agenda (in plaats van import functionaliteit). Hierdoor worden wijzigingen, ook na het toevoegen, automatisch in je agenda bijgewerkt. Om je te abonneren moet je eenmalig een aantal stappen uit te voeren.

Let op! Het kan enige tijd duren voordat wijzigingen die in de Sportlink systemen zijn doorgevoerd zichtbaar worden in je agenda. Dit is afhankelijk van het programma/ de app die je gebruikt. Google geeft bijvoorbeeld als indicatie af dat het tot 12 uur kan duren voordat wijzigingen doorgevoerd worden in Google Calendar. Hier heeft Sportlink geen invloed op.

De stappen die uitgevoerd dienen te worden zijn afwijkend voor verschillende telefoons en gebruikte programma's. Hieronder vind je de instructies voor veel gebruikte programma's op Android en IOS .

Let op! De agenda items worden getoond op basis van de tijdzone instelling in uw agenda. Controleer vooraf of de tijdzone van je agenda goed staat.

Android

Stappen om kalender te koppelen:

1. Open de app van Sportlink, Ga naar programma en klik op het Agenda koppelen icoontje:

2. Klik in de pop-up op de optie Stuur Link

Je ontvangt een mail met daarin de link naar de Agenda en instructies.

Instructies Google Calendar

Om je programma via Google Calendar in te zien dienen onderstaande stappen uitgevoerd te worden. Het is op dit moment niet mogelijk via je telefoon en de App van Google Calendar in te stellen dat je jezelf wilt abonneren op een agenda. Deze functionaliteit wordt niet ondersteund in de App van Google Calendar. Onderstaande stappen dienen daarom eenmalig uitgevoerd te worden via een browser op een pc/laptop.

1. Login met je Google account en ga naar Agenda of gebruik de volgende link https://www.google.com/calendar/

2. Na inloggen zie je aan de linkerkant van het scherm de optie Andere agenda's

3. Klik op het driehoekje achter Andere agenda's en kies voor de optie "Toevoegen via URL"

4. Vul bij URL van de agenda de link in uit de e-mail die je hebt ontvangen (deze ziet er ongeveer uit als https://data.sportlink.com/data/ical-person?token= **** )

5. De melding "Agenda importeren vanaf URL..." verschijnt even

6. Vervolgens zie je aan de linkerkant de agenda staan die is toegevoegd. Door er op te klikken kan je deze activeren en deactiveren. Hierna is de agenda geactiveerd op je computer

Om deze op je telefoon te activeren dienen nog de volgende stappen uitgevoerd te worden:

7. Open de Agenda app van Google op je telefoon.

8. Kies linksboven in je scherm voor het menu.

9. Vink de betreffende agenda aan (data.sportlink.com).

Instructies Outlook Agenda

Om je programma via Outlook in te zien dienen onderstaande stappen uitgevoerd te worden. Het is op dit moment niet mogelijk via je telefoon en de App van Outlook in te stellen dat je jezelf wilt abonneren op een agenda. Deze functionaliteit wordt niet ondersteund in de App van Google Calendar. Onderstaande stappen dienen daarom eenmalig uitgevoerd te worden via een browser op een pc/laptop.

1. Login met je microsoft account (zoals hotmail) en ga naar Agenda of gebruik de volgende link https://calendar.live.com/calendar/calendar.aspx

2. Kies voor Importeren

3. Kies voor de optie Abonneren

4. Vul bij URL van de agenda de link in uit de e-mail die je hebt ontvangen (deze ziet er ongeveer uit als https://data.sportlink.com/data/ical-person?token= **** )

5. Geef de agenda de gewenste naam en kleur en klik op Abonneren

Vervolgens zie je dezitems uit het programma terug in je agenda.

Om deze op je telefoon te activeren dienen nog de volgende stappen uitgevoerd te worden:

6. Open de Outlook App op uw telefoon

7. Kies linksboven in je scherm voor menu

8. Kies in het menu voor de optie Agenda

9. Kies vervolgens rechtsboven in voor Agenda's

10. En activeer de toegevoegde agenda.

Nu zie je in je agenda de items uit je programma.

iOS

Stappen om kalender te koppelen:

1. Open de app van Sportlink, Ga naar programma en klik op het Agenda koppelen icoontje:

2. Klik in de pop-up op de optie Stuur Link

Je ontvangt een mail met daarin de link naar de Agenda en instructies.

Automatisch instellen

Open de mail op je telefoon.

1. Bij IOS is het mogelijk om op het woord link te klikken in onderstaande regel en je direct te abonneren op de agenda

Gebruik je een iPhone of iPad? Dan kun je deze  link  rechtstreeks toevoegen aan je Apple Calendar.

Indien je gebruik maakt van de Gmail app op je iPhone dan is deze link niet direct aan te klikken, omdat de app van Gmail deze link bewerkt. Via de standaard Mail app op je iPhone werkt dit wel goed!

Vervolgens verschijnt de melding:

2. Klik op Abonneer

Hierna verschijnt de melding:

3. Open de Agenda app op uw telefoon.

Hier zie je nu de items uit je programma.

Handmatig instellen

Mocht de link uit de mail niet werken of niet klikbaar zijn (omdat html is uitgeschakeld in uw e-mailclient) dan kan je ook de volgende stappen uitvoeren.

1. Ga naar de Instellingen App

2. Kies voor Mail, Contacten, Agenda

3. Kies voor de optie Nieuwe account

4. De optie Anders

5. Kies voor Voeg agenda-abonnement toe

6. Vul bij Server de link in uit de e-mail die je hebt ontvangen (deze ziet er ongeveer uit als https://data.sportlink.com/data/ical-person?token= **** )

7. Na het invullen van de Server kan je nog een Beschrijving toevoegen
De velden Gebruikersnaam en Wachtwoord mag je leeg laten. Gebruik SSL mag aan en wis herinneringen mag uit.

8. Vervolgens kan je de Agenda App openen en zie je daar de nieuw toegevoegde agenda staan (in dit voorbeeld Sportlink).

Hier zie je nu de items uit je programma terug.

Agenda deactiveren

Je kunt het abonneren op de agenda op de volgende manier deactiveren. Items zullen niet langer getoond worden in je agenda, maar je kunt de items wel op een later moment weer activeren.

1. Open de Agenda App op je telefoon en kies onderin het scherm voor Agenda's

Bij het kopje Geabonneerd zie je de agenda´s staan waarop je geabonneerd bent.

2. Haal het vinkje weg bij de agenda die je niet langer wilt zien. Standaard zal deze Calendar heten, tenzij je deze hernoemd hebt.

3. Om de agenda helemaal uit het overzicht met getoonde agenda´s te halen kies je voor Instellingen/Mail, Contacten, Agenda

4. Klik bij accounts de optie Agenda´s met abonnement aan

5. Klik op de agenda die je wilt deactiveren

6. Bij Account kan je  de agenda aan en uitzetten (met het schuifje).

Indien de agenda hier uit staat zal deze niet langer in de lijst met Agenda's getoond worden.

Agenda verwijderen

Je kunt het abonneren op de agenda op de volgende manier ongedaan maken

1. Kies voor Instellingen en dan Mail, Contacten, Agenda

2. Klik bij accounts de optie Agenda´s met abonnement aan

3. Klik op de agenda die je wilt verwijderen

4. Kies voor de optie Verwijder account

Indien je later toch weer gebruik wilt maken van de agenda zal je jezelf opnieuw moeten abonneren.