Bij het aanmelden van nieuwe bondsleden kunt u kiezen tussen Nieuw lid aanmelden of Bestaand lid aanmelden .

U kiest voor Nieuw lid aanmelden indien het lid nog nooit eerder lid is geweest van een andere vereniging. Denk hierbij vooral aan jeugdspelers.

1. Klik op

Het volgende scherm wordt getoond.

2. Kies

Het volgende scherm wordt getoond .

3. Vul de verplichte velden in

Deze worden met een * aangegeven.

Tip: Bij het invoeren van de adresgegevens kan worden volstaan met het invoeren van de postcode en het huisnummer. Klik op de TAB toets op uw toetsenbord en de straatnaam en woonplaats wordt dan automatisch gevuld.

4. Klik op

Indien het lid geparkeerd wordt verschijnt onderstaande melding.

Klik op OK.

Het volgende scherm wordt getoond. In stap 2 kunt u een bondsspelactiviteit of een verenigingsspelactiviteit bij het lid toevoegen.

5. Selecteer de gewenste spelactiviteit

6. En klik vervolgens op

Het persoonsscherm wordt nu geopend.

Extra informatie voor atletiekverenigingen

Bij het aanmelden van een bondslid heeft u de mogelijkheid om één van de volgende drie bondssporten te kiezen:

• Atletiek - Atletiek - Week: Lidsoort Wedstrijdatleet (Categorieën 01 t/m 22)
  • Atletiek - Recreatief - Week: Lidsoort Recreant (Categorieën 31 t/m 36)
  • Atletiek - Wandelaar - Week: Lidsoort Wandelaar (Categorieën 37 en 38)

Indien u geen bondssport selecteert zal lidsoort Overig (Categorieën 41 t/m 46) worden toegevoegd. Zodra u de aanmelding heeft afgerond kunt u zelf aangemaakte verenigingssporten bij het lid toevoegen. Deze worden niet aan de Atletiekunie doorgegeven. Meer informatie zie Beheer sport- en spelactiviteiten .

Tip: Wilt u meerdere spelactiviteiten selecteren? Klik dan op de betreffende spelactiviteiten en houd de Ctrl-toets ingedrukt.

Extra informatie voor zwemverenigingen

Het is mogelijk om meerdere spelactiviteiten bij een persoon toe te voegen. Leden van zwemverenigingen zijn pas speelgerechtigd voor de spelactiviteiten Zwemmen, Waterpolo, Synchroonzwemmen en Schoonspringen als er naast een spelactiviteit ook een startvergunning is toegevoegd. Voor meer info: KNZB - Aanvragen startvergunning, daglicentie en duplicaat waterpolokaart

Tip: Nadat u de nieuwe gegevens opgeslagen heeft krijgt u de mogelijkheid om extra gegevens bij dit bondslid te registreren. Hoe u extra gegevens kunt toevoegen staat beschreven bij Informatie bij leden en relaties toevoegen .