Kinderen jonger dan 16 kunnen eigen gegevens in de app niet wijzigen. Wie kan deze gegevens in app dan wel wijzigen? Wat betekent dit voor jullie als vereniging? Want jullie willen natuurlijk de ouders van deze leden helpen. Maar hoe doe je dat nu?

Ons advies - Deel dit met je leden en de ouders van leden

We adviseren jullie om de ouders/ verzorgers van de leden (onder de 16) te informeren dat het kind de gegevens niet meer zelf in de app kan wijzigen. Indien de gegevens van het kind wel gewijzigd moet worden kan dit door de ouder/ verzorger gedaan worden. Voordat de ouder/ verzorger dit kan doen moet het e-mailadres bij het lid in Sportlink Club geregistreerd staan. 

Er zijn verschillende situaties die zich voor kunnen doen:

  1. Mijn kind heeft geen eigen telefoon.
  2. Mijn kind heeft een eigen telefoon, maar ik wil de gegevens beheren
  3. Mijn kind beheert zelf zijn gegevens.

Op de volgende pagina hebben hebben we toegelicht wat de ouder/ verzorger per situatie moet doen. 

Wij raden jullie aan om deze pagina ook te delen met de ouders/ verzorgers zodat jullie de juiste e-mailadressen kunnen ontvangen en vastleggen bij het kind. Denk aan een bericht op de website, een formuliertje op de eerste training, een mail naar de leden enz.

E-mailadressen wijzigen/ toevoegen bij de leden

In de hierboven genoemde situaties dient het e-mailadres van de ouder/verzorger bij het kind geregistreerd te worden. Het kan dus zo maar zijn dat veel ouders zich bij de club melden om het e-mailadres te registreren. Is het e-mailadres vastgelegd in Sportlink Club, dan kan de ouder/ verzorger zich registeren in de app en de gegevens van het kind wijzigen. Denk hierbij vooral aan de pasfoto voor de spelerspas en de privacy instelling.

Alle mailadressen stuk voor stuk toevoegen in Sportlink Club betekent een hoop werk en dat willen we uiteraard vermijden. Vandaar dat we het mogelijk hebben gemaakt om alle nodige e-mailadressen van de ouders in één keer te importeren in Sportlink Club. 

Op de volgende pagina hebben we uitgebreid beschreven hoe je deze mailadressen eenvoudig kunt importeren in Sportlink Club. Dit scheelt jullie toch weer een hoop werk.

Mocht je toch nog hulp nodig hebben? Schroom dan niet en neem contact op met onze servicedesk.