In Sportlink Club is het mogelijk om zelf verenigingsofficials bij een wedstrijd toe te voegen en kleedkamers/velden te koppelen. Neem hiervoor de volgende stappen.

1. Ga naar Wedstrijdzaken

LET OP

De menu items die worden getoond zijn afhankelijk van de bond waarbij uw vereniging is aangesloten.

2. Kies Wedstrijden

3. En vervolgens Wedstrijdprogramma

Het overzicht van wedstrijden wordt nu getoond.

4. Dubbelklik op de wedstrijd waar u eigen gegevens aan wilt toevoegen

Het volgende scherm wordt getoond.

Verenigingsofficial toevoegen

U kunt hier tot de dag voor de wedstrijd een official toevoegen (indien dit voor deze klasse wordt toegestaan).

1. Typ de eerste letters van de gezochte official in het betreffende veld

Er verschijnt een dropdown lijst met de personen van wie de achternaam begint met de door u ingetypte letters.

2. Selecteer de juiste persoon

In het overzicht met wedstrijddetails wordt nu de persoon getoond.

Info: Een official die is toegevoegd in Sportlink Club zal bij handbal-, waterpolo-, korfbal-, honkbal- softbalverenigingen direct zichtbaar worden in de app (Sportlinked).

Voor voetbalverenigingen zal dit direct zichtbaar worden in het DWF in Sportlink Club.

Extra info voor KNKV, KNZB, NHV en KNBSB

Let op : Op de dag van de wedstrijd kunt u niet meer via Sportlink Club de official toevoegen of verwijderen. Op de wedstrijddag is dit alleen nog mogelijk via Sportlinked.

De tekst in het scherm verandert op de wedstrijddag naar:

Aangestelde bondsofficial

Een official die door de bond is aangesteld ziet u in het onderste gedeelte bij Bondsofficials.

Deze kunt u niet wijzigen.

Kleedkamer koppelen

Aan een wedstrijd kunnen kleedkamers worden gekoppeld voor het thuisteam, het uitteam en de official(s).

1. Klik op de dropdownlijst van de betreffende kleedkamer

Er verschijnt een lijst met aanwezige kleedkamers.

2. Kies de juiste kleedkamer uit de lijst.

3. Om een nieuwe kleedkamer toe te voegen klikt u op de knop

Het scherm Nieuwe locatie wordt nu geopend

4. Vul de naam van de nieuwe kleedkamer in en kies Kleedkamer bij Locatietype .

5. Klik op

6. U kunt nu de nieuwe kleedkamer kiezen uit de dropdownlijst

Veld/zaal koppelen

Aan een wedstrijd kan een veld of een zaal worden gekoppeld. Standaard wordt het veld getoond waarop de wedstrijd door de bond is gepland. U heeft de mogelijkheid om een ander veld te selecteren. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan als er op één veld meer dan één wedstrijd op een bepaald moment plaatsvindt. De wedstrijd wordt door de bond bijvoorbeeld georganiseerd op veld 4. De vereniging heeft dan de mogelijkheid om hier op basis van de eigen locaties veld 4a of veld 4b van te maken.

Wijzigen velden en accommodatiebezetting

Deze wijziging door de vereniging heeft geen impact op de mogelijkheden die de vereniging heeft via de functionaliteit Accommodatiebezetting.

1. Klik op de dropdownlijst van de veldnaam

2. Kies de juiste veldnaam uit de lijst.

3. Om een nieuwe veldnaam toe te voegen klikt u op de knop

Het scherm Nieuwe locatie wordt nu geopend

4. Vul de naam van de nieuwe veldnaam in en kies Veld/zaal bij Locatietype .

5. Klik op

6. U kunt nu de nieuwe veldnaam kiezen uit de dropdownlijst